Μπαρτζώκας: «Χαρίσαμε τσάμπα το ματς στον Παναθηναϊκό»

mpartzooo

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 84-79 της Λοκομοτίβ Κουμπάν και ο κόουτς της ρωσικής ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε πως η ομάδα του έχασε από δικά της λάθη το παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

Για το παιχνίδι και που κρίθηκε:

«Ηταν ένα καλό παιχνίδι για τον κόσμο. Χαρίσαμε τσάμπα το ματς. Το ελέγξαμε για 38’ και μετά κάναμε τα πάντα για να χάσουμε το παιχνίδι. Χάσαμε 4-5 αμυντικά ριμπάουντ και κάναμε 3-4 λάθη στο τέλος. Δώσαμε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να μπει στο ματς, να βρει αυτοπεποίθηση και να πάρει τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που είναι πολύ βελτιωμένος τώρα. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στα πλέι οφ και με μία ακόμα νίκη μπορούμε να το κάνουμε. Τουλάχιστον προστατεύσαμε τη διαφορά του πρώτο αγώνα. Ισως με 3/3 να έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ».

Για τα πλέι οφ, αν η Λοκομοτίβ φτάσει εκεί:

«Θα παλέψουμε αν περάσουμε, κάθε ματς. Είμαστε ομάδα που παίζουμε καλά εντός κι εκτός. Εχουμε την ομάδα να παλέψουμε με όποιον αντίπαλο υπάρχει μπροστά μας. Δεν υπάρχει κάποιους που είναι αχτύπητος. Θα παλέψουμε. Πέρυσι μην ξεχνάτε ότι η Λοκομοτίβ ήταν ομάδα Eurocup και ότι παίζει τώρα Top-16 με επτά νίκες, κάτι που είναι σημαντικό, αλλά δεν αλλάζουμε προσέγγιση. Δεν έχουμε βάρος και ιστορία, ούτε την έδρα που έχει ο Παναθηναϊκός, αλλά όποιος μας βλέπει, βλέπει καλό μπάσκετ».

Για το τέλος του αγώνα:

«Το παιχνίδι πήγε όπως το σχεδιάσαμε. Είχαμε την άνεση μετά από 3 πάσες, να έχουμε καλές προϋποθέσεις για εκτέλεση. Και ο Παναθηναϊκός είναι τώρα καλή αμυντική ομάδα με περισσότερους περιφερειακούς. Όταν το κάναμε είχαμε καλά σουτ. Ελέγχοντας το παιχνίδι ως το 38’, μετά κάναμε κάποια λάθη. Μετά πάντα πάει στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός έδειξε τεράστια θέληση και πίεσαν την μπάλα. Το ότι γύρισε το παιχνίδι οφείλεται στην καλή άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά και στα δικά μας λάθη. Για μας είναι ένα μάθημα. Εχουμε να μάθουμε πράγματα από αυτό το παιχνίδι».

Για την καλή εικόνα της ομάδας του και που μπορεί να φτάσει:

«Το πόσο αναγνωρίζεται από εσάς και τους προπονητές, μας ικανοποιεί. Ο Βερολίνο είναι κάτι πολύ μακρινό. Πολλές ομάδες υποφέρουν με τεράστια ιστορία και μπάτζετ. Μόνο που είμαστε εδώ κόντρα στη λογική, μας ικανοποιεί. Ταυτόχρονα είδα ότι μεταφέρθηκε ότι έχουμε 45 εκατ. μπάτζετ, κάτι που είναι ψέμα. Το μπάτζετ μας είναι 5,5 εκατ. Το ότι ανταγωνιζόμαστε ομάδες με τεράστιο μέγεθος και νικάμε, μας χαροποιεί. Δεν έχουμε ακόμα προκριθεί».

Για τον Ντιλέινι και αν μπορεί να βγει MVP:

«Ο MVP βγαίνει στο τέλος. Ο Ντιλέινι είναι σημαντικός, είτε παίζει, είτε δεν παίζει καλά. Παίζει χωρίς κακώς εννοούμενο εγωισμό. Είναι ο δικός μας MVP, αλλά της διοργάνωσης βγαίνει στο τέλος».

Για τον Παναθηναϊκό και τη βελτίωσή του:

«Μόνο ο Παναθηναϊκός από όλες τις ομάδες ενισχύθηκε. Εχει προσθέσει τρεις παίκτες. Το βάθος της ομάδας είναι πια τεράστιο. Και μόνο που τόσα ταλέντα είναι εκτός 12άδας δείχνει το μέγεθος. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι η τεχνογνωσία, ε