Σωτηρίου: «Μπορούμε τη νίκη πρόκριση»

sotiriou

 

Αρκετά αισιόδοξη φαίνεται να είναι η Κατερίνα Σωτηρίου, η οποία ανέφερε, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, πως η Εθνική Ελλάδας Γυναικών μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι στη Ρωσία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα υποδεχθεί στο «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας την ομάδα της Ρωσίας, για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2017, με την 32άχρονη φόργουορντ να τονίζει πως η Εθνική μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Αρχικά ανέφερε:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ρωσία είναι πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στα θετικά στοιχεία και στα πλεονεκτήματά μας. Αυτά σίγουρα είναι το πάθος και η σκληρή μας άμυνα, όπως και η προσπάθεια να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, που είναι πολύ δύσκολο, λόγω των ψηλών παικτριών της αντιπάλου. Πιστεύουμε ότι με συγκέντρωση και πάθος, αλλά και τη συμπαράσταση του κόσμου, μπορούμε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη πρόκριση».

Σχετικά με τα δυνατά σημεία της ελληνικής ομάδας η Κατερίνα Σωτηρίου ανέφερε:

«Η περιφέρειά μας είναι πάρα πολύ δυνατή. Έχουμε κάποια τακτική και θα πρέπει να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Θέλει πολύ δύναμη το αυριανό (20/02) παιχνίδι. Πρέπει να βγάλουμε τη Ρωσία έξω από το «ζωγραφιστό» και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Επειδή σκοράρουν πολύ μέσα από τη ρακέτα θα πρέπει αυτό να το πλεονέκτημά τους να το σταματήσουμε».

Τέλος, για τους φιλάθλους πρόσθεσε

«Είχαμε την πρώτη εμπειρία το Νοέμβριο με γεμάτο γήπεδο. Ήταν τρομερό και ενθουσιώδες το κλίμα και μας έδωσε μεγάλη ώθηση.  Περιμένουμε όλους από τη Χαλκίδα κι όσους καταφέρουν να έρθουν εδώ να μας ενθαρρύνουν στην προσπάθειά μας».