Μαρκόπουλος: «Όλα τα παιδιά έδωσαν κάτι για τη νίκη»

xmarkoo

 

Η νίκη του Κόροιβου επί της Κηφισιάς, στο κλειστό του Δήμου Ήλιδας, ήταν προϊόν ομαδικής προσπάθειας, σύμφωνα με τον προπονητή Χάρη Μαρκόπουλο.

Ο Κόροιβος επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στην Basket League, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, με τον κόουτς να αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα (13/02) είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλους αντιπάλους. Ο πρώτος ήταν ο κακός μας εαυτός, για τον οποίο δεν θα κάνω άλλο σχόλιο, κι επίσης μια πολύ καλή ομάδα, η οποία δεν έχει σχέση με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε στον πρώτο γύρο στο παιχνίδι της Κηφισιάς. Αντιμετωπίσαμε πολλούς τραυματισμούς όλη την εβδομάδα, ωστόσο δουλέψαμε πολύ καλά να βρεθούμε ξανά μεταξύ μας. Αυτό το βγάλαμε μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να κερδίζεις, αλλά να δείχνεις και καλή εικόνα. Σήμερα (13/02) παλεύαμε σε κάθε φάση, η Κηφισιά είναι μια ομάδα πρώτη στα επιθετικά ριμπάουντ στην Basket League και σήμερα ο Κόροιβος είχε δέκα ριμπάουντ περισσότερα από αυτούς. Για εμάς δεν λέει τίποτα, είναι ακόμα ένα βήμα.

Όσον αφορά στο μέλλον τους στην κατηγορία, αλλά και τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους που και πάλι γέμισε το ΔΑΚ Τρίπολης, συμπλήρωσε:

«Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα παιχνίδια. Μετά έχουμε να πάμε στο Ρέθυμνο και μετά έχουμε μια διακοπή στην οποία πρέπει να ανασυνταχτούμε. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους αθλητές. Ο Νάνα δεν έκανε όλη την εβδομάδα προπόνηση. Ο Ντέιβις έπαθε στο πρώτο δεκάλεπτο διάστρεμμα, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται και να μάχεται. Όλα τα παιδιά έδωσαν κάτι για αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ανταποκρίθηκε για άλλη μία φορά στο κάλεσμά μας. Πρέπει να μας αντιμετωπίζει σαν το παιδί του. Όταν πάμε καλά να είναι υπερήφανος για εμάς, όταν δεν πάμε καλά και τον χρειαζόμαστε να είναι εκεί για να μας παροτρύνει και να μας βοηθάει. Σήμερα (13/02) ήταν εκεί και μας έδωσε την ενέργεια που χρειαζόμασταν στις δύσκολες στιγμές να ανέβουμε στο παιχνίδι, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε».

Εκ μέρους των παικτών το λόγο πήρε ο Δημήτρης Χαριτόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

«Η νίκη αυτή ήταν ό,τι χρειαζόμασταν, καθώς το 2016 ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν κάναμε αυτό που κάναμε σήμερα (13/02). Να εκτελέσουμε το πλάνο σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Στα προηγούμενα παιχνίδια το κάναμε για πολύ λίγο χρόνο και ίσως αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο χάναμε. Ένας τρόπος υπάρχει να κερδίζεις παιχνίδια. Είναι να ακολουθείς το πλάνο για σαράντα λεπτά, να δίνεις και την ψυχή σου στην άμυνα και ψηλά στον αέρα, στα ριμπάουντ. Και στην επίθεση να είσαι ομάδα».