Επικό «διπλό» για Καβάλα και ελπίδες παραμονής

1380542

Η Καβάλα πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας του Κόροιβου Αμαλιάδας στην Ήλιδα με 78-72 κι αύξησε κατακόρυφα τις ελπίδες της για παραμονή στην Basket League.

Η ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου, χωρίς τον Χρήστο Ταπούτο στη σύνθεσή της, για ένα ημίχρονο φαινόταν ότι θα γνώριζε την όγδοη ήττα σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα, αλλά τελικά με μία επική αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μισό του αγώνα κατόρθωσε να καταβάλλει την αντίσταση των γηπεδούχων και να πανηγυρίσει μία νίκη ιδιαίτερης σημασίας.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι υπέστησαν μία εκτός προγράμματος ήττα η οποία τους βάζει σε μπελάδες, καθώς δεν είναι απίθανο πλέον να μπλέξουν σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή τους στην κατηγορία.

Στο πρώτο μέρος ο Κόροιβος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ και βρίσκοντας πολλές επιθετικές λύσεις προηγήθηκε 47-35 στο ημίχρονο. Ίσως αυτό το γεγονός να αποσυντόνισε τους παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου οι οποίοι στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα δεν θύμιζαν σε τίποτα το σύνολο που έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι «έσφιξαν» την άμυνά τους και με μπροστάρηδες τους Λέιζερ και Κρόμα έφτασαν σε μία επική ανατροπή, με το επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο να είναι 23-9 υπέρ της ομάδας από την Μακεδονία.

Το μομέντουμ ήταν πλέον με το μέρος της Καβάλας η οποία δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ψυχραιμία από την γραμμή των βολών στα τελευταία λεπτά πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος από πλευράς νικητών ο Λασανά Κρόμα με 21 πόντους, ενώ 19 πρόσθεσε ο Τάιλερ Λέιζερ.

Για τους ηττημένους ο Ντουέιν Ντέιβις προσπάθησε με 23 πόντους (ευστοχώντας όμως σε μόλις τρία από τα δέκα τρίποντα που επιχείρησε), αλλά δεν ήταν αρκετός για να χαρίσει τη νίκη στον Κόροιβο.

Δεκάλεπτα: 26-22, 47-35, 56-58, 72-78

Κόροιβος Αμαλιάδας (Χάρης Μαρκόπουλος): Ντέιβις 23 (3), Χριστοδούλου 2, Βασιλόπουλος 6, Κάουνσιλ 3, Χάρις 9 (1), Πουλιανίτης, Χάρντινγκ 6, Χαριτόπουλος 8, Τρότερ 12 (2), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 3

Καβάλα (Στηβ Γιατζόγλου): Λέιζερ 19 (2), Ουίλιαμς 13, Μακ Κι 6, Γιαννακίδης 9 (3), Κρόμα 21 (3), Σταμπουλής 4 (1), Κοστόφ 4, Καλαϊτζίδης 2, Λίβας, Δεμερτζής