• NCAA
  • Posted

Στον θρόνο του NCAA το Βιλανόβα (pics+vids)

villanova1

Αυτός κι αν ήταν τελικός! Ο καλύτερος των τελευταίων δεκαετίων. Ένας τελικός με απίστευτο φινάλε! Το Βιλανόβα επέστρεψε στον θρόνο του NCAA ύστερα από 31 χρόνια και δη από την εποχή του Ρόλι Μασιμίνο, όταν ο Εντ Πίκνεϊ (νυν ασίσταντ κόουτς στους Ντένβερ Νάγκετς) χάριζε στις «Αγριόγατες» τον πρώτο τους τίτλο στο κολεγιακό πρωτάθλημα (σε βάρος του Τζορτζτάουν του Πάτρικ Γιούιν).

Αυτή τη φορά τον ρόλο του «εκτελεστή» ανέλαβε ο Κρις Τζένκινς, ο οποίος με απίστευτο τρίποντο στην εκπνοή του τελικού, έφερνε το Βιλανόβα στην κορυφή σε βάρος του Νορθ Καρολάινα (77-74). Τον ρόλο του πρωταγωνιστή είχε βαλθεί να πάρει ο Μάρκους Πέιτζ των «Ταρ Χιλς» ο οποίος με συνεχόμενα τρίποντα κρατούσε τους... απόγονους του Μάικλ Τζόρνταν στην διεκδίκηση του τίτλου.

Μέχρι που ο Τζένκινς είπε την τελευταία του κουβέντα, σε έναν από τους συγκλονιστικότερους τελικούς όλων των εποχών: «Κάθε σουτ που κάνω πιστεύω πως θα πάει μέσα. Το ίδιο συνέβη κι απόψε, οπότε όταν σηκώθηκα για να σουτάρω δεν υπήρχε διαφορά. Πίστευα ότι θα πάει μέσα» ήταν το σχόλιο του ανθρώπου της τελευταίας στιγμής!

Στον τελικό του «NRG Stadium» τον οποίο παρακολούθησαν 75.000 θεατές, βρέθηκε και ο Μάικλ Τζόρνταν προκειμένου να υποστηρίξει το κολέγιο από το οποίο αποφοίτησε το καλοκαίρι του 1984. Βέβαια στο τέλος δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου...  

ΗΜΙΧΡΟΝΑ: 34-39, 77-74
ΒΙΛΑΝΟΒΑ (Τζέι Ράιτ): Μπουθ 20, Αρτσιντιάκονο 16 (2), Τζένκινς 14 (2), Χαρτ 12 (1), Οτσέφου 9, Μπράνσον 4 (1), Μπρίτζες 2, Ρέινολντς.
ΝΟΡΘ ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ (Ρόι Γουίλιαμς): Πέιτζ 21 (4), Μπέρι 20 (4), Τζόνσον 14, Τζάκσον 9 (3), Χικς 4, Μικς 4, Μπριτ 2, Τζέιμς.

villanova3villanova2