• NBA
  • Posted

«Μαγικά» στο Λος Άντζελες!

Νέα «σφαλιάρα» για τους Λέικερς αυτή τη φορά εντός έδρας από τους Μάτζικ (113-103). Στο πρώτο παιχνίδι του Ντουάιτ Χάουαρντ απέναντι στην παλιά του ομάδα, ο «Superman» δεν μπόρεσε να βρει το χέρι του από τη γραμμή των βολών (9/21) και σε συνδυασμό με την κάκιστη εμφάνιση, οι «λιμνάνθρωποι» υπέστησαν νέα ήττα, την ένατη σε 17 παιχνίδια.

Το ρόστερ του συγκροτήματος του Μάικ Ντ’ Αντόνι ίσως –αν όχι σίγουρα- δεν είναι το κορυφαίο στη λίγκα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι Λέικερς δικαιολογούνται να χάνουν στο γήπεδό τους, από αδύναμες ομάδες όπως είναι το Ορλάντο.

Οι παίκτες του Ζακ Βον έπιασαν κορόιδα τους αντιπάλους τους. Γνωρίζοντας ότι είναι λιγότερο ποιοτική ομάδα φρόντισαν για τρία δωδεκάλεπτα να παρακολουθούν το σκορ και να κάνουν την επίθεσή τους στην τελευταία περίοδο. Αποτέλεσμα; Να πιάσουν αδιάβαστη την άμυνα των Λέικερς –ο Ντ’ Αντόνι ποτέ δεν φημιζόταν για την άμυνα που διδάσκει- και να σκοράρουν σαράντα πόντους, φεύγοντας με ένα πολύ σπουδαίο «διπλό» από το Λος Άντζελες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την τύχη να έχουν σε μεγάλη βραδιά τέσσερις παίκτες. Πρώτος και καλύτερος ο Τζαμίρ Νέλσον με 19 πόντους και 13 ασίστ. Πολύ κοντά του ο Ααρόν Αφλάλο ο οποίος με 30 πόντους πλησίασε το ρεκόρ καριέρας του (32 π.). Παράλληλα οι ψηλοί έκαναν πάρτι. Ο Γκλεν Ντέιβις (23 π., 12 ρ.) και ο Νίκολα Βούτσεβιτς (17 π., 12 ρ.) πέτυχαν double double.

Για τους Λέικερς τα «κουκιά» είναι μετρημένα. Ο Κόμπι Μπράιαντ παίρνει όλο το βάρος πάνω του, βοήθεια δεν παίρνει από πουθενά και κάπως έτσι οι ήττες διαδέχονται η μία την άλλη. Κάτι που είναι λογικό μιας και καμία ομάδα στον κόσμο δεν νικάει χάρη σε έναν και μόνο παίκτη. Ο 34χρονος σούπερ σταρ σταμάτησε στους 34 πόντους.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ μπορεί να σημείωσε άλλο ένα double double (21 π., 15 ρ.) αλλά η εμφάνισή του δεν μπορεί να κριθεί σε καμία περίπτωση επιτυχημένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι όποτε πήγαινε στις βολές, οι φίλοι των λιμνάνθρωπων προτιμούσαν να κοιτούν γύρω γύρω μιας και ήξεραν από πριν ότι θα αστοχήσει. Τελικά πέτυχε 9/21 ευστοχώντας σε ζευγάρι βολών όταν όλα πια είχαν κριθεί.

Τα πράγματα είναι δύσκολα για τους πρωταθλητές του 2009 και του 2010, καθώς ακολουθεί μία σειρά εκτός έδρας αγώνων. Τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/12) παίζουν στην έδρα του Χιούστον, την Πέμπτη (6/12) στη Νέα Ορλεάνη για να κλείσει η σύντομη «εκστρατεία» τους στην έδρα της Οκλαχόμα (8/12).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ντ’ Αντόνι ήταν φανερά δυσαρεστημένος, ενώ με εκφράσεις του προσώπου του φαινόταν σαν να μην γνωρίζει τι ακριβώς φταίει για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του.

Στον αντίποδα οι Μάτζικ έφτασαν τις έξι επιτυχίες σε 16 αγώνες και ελπίζουν σε μία καλύτερη συνέχεια.

Δωδεκάλεπτα: 27-23, 52-52, 77-73, 103-113

Λος Άντζελες Λέικερς (Ντ’ Αντόνι): Ουόρλντ Πις 15 (3), Γκασόλ 11, Χάουαρντ 21, Μπράιαντ 34, Μόρις 2, Τζέιμισον 10 (1), Ντουχόν 3 (1), Έμπανκς 4, Μικς 3 (1)

Ορλάντο Μάτζικ (Βον): Χάρκλες 2, Ντέιβις 23, Βούτσεβιτς 17, Αφλάλο 30 (4), Νέλσον 19 (2), Μακ Ρόμπερτς, Ρέντικ 14 (2), Μουρ 2, Τζόουνς, Κουίν 6