• NBA
  • Posted

From Hill with Love!

Ο Τζορτζ Χιλ και ο Κέβιν Λοβ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των αγώνων του ΝΒΑ που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/11). Ο πρώτος οδήγησε με καλάθι σχεδόν στην εκπνοή την Ιντιάνα σε σπουδαίο «διπλό» στο «σπίτι» των Λέικερς (79-77) και ο δεύτερος πέτυχε εντυπωσιακό double double (23 π., 24 ρ.) στην εκτός έδρας νίκη της Μινεσότα επί του Σακραμέντο (97-89).

Η εμφάνιση του Χιλ ήταν εξαιρετική, καθώς πέτυχε συνολικά 19 πόντους, αλλά έγινε ακόμα σπουδαιότερη λόγω του ότι σημείωσε τους τέσσερις τελευταίους πόντους της ομάδας του, οδηγώντας τη στο ροζ φύλλο αγώνα μέσα στο Staples Center.

Για τους «λιμνάνθρωπους» που παρά την αλλαγή στην τεχνική τους ηγεσία συνεχίζουν να απογοητεύουν, ο Κόμπι Μπράιαντ πέτυχε περισσότερους από τους μισούς πόντους που πέτυχαν όλοι οι συμπαίκτες του μαζί (40 από τους 77). Όμως δεν ήταν αρκετοί, μιας και οι γηπεδούχοι «πλήρωσαν» την τρομακτική τους αστοχία στις βολές ολοκληρώνοντας το ματς με 23/43.

Επίσης στην Καλιφόρνια, το Σακραμέντο φιλοξένησε τη Μινεσότα ελπίζοντας σε καλή εμφάνιση και νίκη. Ο Κέβιν Λοβ όμως είχε διαφορετική άποψη και έδειξε ότι όχι απλά έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό του, αλλά έχει επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός και έτοιμος για τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του. Σημείωσε 23 πόντους «κατεβάζοντας» παράλληλα και 24 ριμπάουντ, αποδεικνύοντας ότι είναι ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ της λίγκας στην κατηγορία των «σκουπιδιών». Τελικά οι Τίμπεργουλφς λύγισαν την αντίσταση των αντιπάλων τους με 97-89.

Για τους Κινγκς, ο Ταϊρίκ Έβανς και ο Ντε Μάρκους Κάζινς προσπάθησαν, αλλά οι είκοσι πόντοι που πρόσφεραν δεν είχαν κάποιο αντίκρυσμα.

Τέλος στο Τέξας το Χιούστον δεν άφησε περιθώρια στο Τορόντο να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του. Οι Ρόκετς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και το τελικό 117-101 μοιάζει κολακευτικό για τους Ράπτορς.

Ο Τζέιμς Χάρντεν ηγήθηκε στο σκοράρισμα για τους νικητές με 24 πόντους. Ο Αντρέα Μπαρνιάνι διασώθηκε από το «ναυάγιο» των «πτερόσαυρων» σταματώντας στους 21.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/11):

Φιλαδέλφεια – Ντάλας 100-98 (Τέρνερ 22 – Κέιμαν 20)

Κλίβελαντ – Φοίνιξ 78-91 (Βαρεχάο 20 – Ντράγκιτς 19)

Χιούστον – Τορόντο 117-101 (Χάρντεν 24 – Μπαρνιάνι 21)

Σακραμέντο – Μινεσότα 89-97 (Έβανς, Κάζινς 20 – Λοβ 23)

Λέικερς – Ιντιάνα 77-79 (Μπράιαντ 40 – Χιλ 19)