• NBA
  • Posted

Ιδανικό ντεμπούτο για Ντ’ Αντόνι

Για πρώτη φορά κάθισε στον πάγκο των Λος Άντζελες Λέικερς ο Μάικ Ντ' Αντόνι και είδε την ομάδα του να επικρατεί εντός έδρας επί των Μπρούκλιν Νετς με 95-90. Νίκες για Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, απένατι στη Νέα Ορλεάνη και το Τορόντο αντίστοιχα.

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περίμεναν άπαντες την πρεμιέρα του Ντ’ Αντόνι στην τεχνική ηγεσία των «λιμνάνθρωπων». Τρομακτικές αλλαγές στο παιχνίδι της ομάδας δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν, αλλά η ψυχολογία των παικτών ήταν φανερά βελτιωμένη.

Ο Κόμπι Μπράιαντ αποφάσισε να καλωσορίσει τον έμπειρο προπονητή σημειώνοντας 25 πόντους. Κορυφαίος όμως των νικητών και του αγώνα ήταν ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 23 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Από την πλευρά των Νετς, ο Ντερόν Ουίλιαμς πέτυχε double double με 22 πόντους και δέκα ασίστ, ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ ηγήθηκε της ομάδας του στον τομέα του σκοραρίσματος με 23.

Αυτή ήταν η έκτη νίκη των Λέικερς σε έντεκα παιχνίδια, ενώ η ομάδα του Μπρούκλιν υπέστη την τρίτη του ήττα σε εννιά αναμετρήσεις.

Στη Νέα Ορλεάνη οι Νικς δεν συνάντησαν καμία δυσκολία κόντρα στους Χόρνετς και πήραν το ροζ φύλλο εύκολα και απλά με 102-80. Ο Καρμέλο Άντονι σταμάτησε στους 29 πόντους, ενώ  για τις «σφήκες» ο Ράιαν Άντερσον διασώθηκε με 15.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του ματς έπαιξε η απουσία του ταλαντούχου σούπερ σταρ των γηπεδούχων, Άντονι Ντέιβις ο οποίος αντιμετωπίζει έναν μικροτραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο.

Στο τρίτο και λιγότερο εμπορικό παιχνίδι που διεξήχθη τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/11), η Φιλαδέλφεια έκαμψε στο γήπεδό της την αντίσταση του Τορόντο με 106-98.

Οι Σίξερς με επιμέρους σκορ 33-18 στην τελευταία περίοδο έφτασαν τις επτά νίκες σε έντεκα αγώνες. Αντίθετα οι Ράπτορς αν και πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση στα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα δεν άντεξαν και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο για όγδοη φορά στα πρώτα έντεκα ματς.

Ο Νικ Γιανγκ πέτυχε 23 πόντους για τους γηπεδούχους. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν των «πτερόσαυρων» με 24. Πολύ καλός για άλλη μία φορά ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν. Ο Ισπανός πόιντ γκαρντ σημείωσε double double με 13 πόντους και δώδεκα ασίστ.