Σκαριόλο τέλος από την Ισπανία

Μετά από τρία χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας, ο Σέρτζιο Σκαριόλο αποχαιρετά τους «Φούριας Ρόχας». Ο διάδοχός του ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός.

Ο Ιταλός προπονητής ανέλαβε τις τύχες των Ισπανών το 2009 και κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ της ίδιας χρονιάς στην Πολωνία. Ένα χρόνο αργότερα οι Ισπανοί αποκλείστηκαν στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας από την εκπληκτική Σερβία.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 που διεξήχθη στα γήπεδα της Λιθουανίας, η Ισπανία απέδειξε ότι η αποτυχία του 2010 δεν ήταν κάτι παραπάνω από σύμπτωση και διατήρησε τα σκήπτρα της ως «Βασίλισσα» της Ευρώπης.

Η τελευταία διοργάνωση που ο Σκαριόλο κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας ήταν το ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι. Οι Ίβηρες έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο πίσω από τις ΗΠΑ.

Η απόφαση για να μη συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών ήταν κοινή. Τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί για τη διαδοχή του είναι αυτά των Χουάν Αντόνιο Ορένγκα (βοηθός του στην Εθνική Ισπανίας) και του Χοάν Πλάθα ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στη Ζαλγκίρις.