• NBA
  • Posted

«Τρένο» η Νέα Υόρκη

Την έκτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες πανηγύρισε η Νέα Υόρκη περνώντας και από την έδρα των Σαν Αντόνιο Σπερς με 104-100. Κορυφαίος ο Ρέιμοντ Φέλτον (25 π.). Σπουδαία επικράτηση για τους Νετς απέναντι στη Βοστώνη (102-97). Αυτή ήταν η τρίτη τους επιτυχία στα τελευταία είκοσι παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι περισσότεροι πίστευαν ότι το νικηφόρο σερί των Νικς είχε φτάσει η ώρα να ολοκληρωθεί στο Τέξας και την έδρα των Σπερς. Οι παίκτες του Μάικ Γούντσον όμως είχαν διαφορετική άποψη και την εξέφρασαν φεύγοντας με το «διπλό».

Μάλιστα απέδειξαν ότι μπορούν να νικούν ακόμη κι όταν ο Καρμέλο Άντονι δεν βρίσκεται σε καλή βραδιά. Ο 27χρονος σούπερ σταρ πραγματοποίησε μία από τις λιγότερο παραγωγικές εμφανίσεις της καριέρας του, καθώς πέτυχε όλους κι όλους εννιά πόντους. Για τον «Μέλο» όμως έπαιξε ο Φέλτον ο οποίος ξεχώρισε με 25. Άξιος συμπαραστάτης του ο Τζέι Αρ Σμιθ (17 π.).

Από την πλευρά των «Σπιρουνιών» το δίδυμο των Τόνι Πάρκερ, Τιμ Ντάνκαν έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Γάλλος πλέι μέικερ ηγήθηκε στο σκοράρισμα σταματώντας στους 19 πόντους και μοιράζοντας δώδεκα ασίστ. Double double και για τον αρχηγό της ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο Ντάνκαν σημείωσε 14 πόντους «κατεβάζοντας» ισάριθμα «σκουπίδια».

 Στο Μπρούκλιν οι Νετς υποδέχτηκαν τους Σέλτικς, με τους τελευταίους να έχουν στη σύνθεσή τους τον Ραζόν Ρόντο ο οποίος όμως δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί μετά το διάστρεμμα που υπέστη στο ματς με τους Τζαζ.

Έπειτα από ένα αμφίρροπο αγώνα με μπόλικες εναλλαγές στην πρωτοπορία, οι παίκτες του Είβερι Τζόνσον έφτασαν στο ροζ φύλλο. Μάλιστα από τότε που ο Κέβιν Γκαρνέτ μετακόμισε στη Μασαχουσέτη και τους Σέλτικς, αυτή ήταν η τρίτη μόλις φορά που αποχώρησε από το παρκέ έχοντας χάσει από τους Νετς, σε σύνολο είκοσι αγώνων.

Πολύ καλή απόδοση για τους νικητές από τους Ντερόν Ουίλιαμς και Μπρουκ Λόπεζ. Αμφότεροι σημείωσαν από 24 πόντους, με τον Τζο Τζόνσον να προσθέτει 19.

Για τους «πράσινους» ο Πολ Πιρς συνέχισε τις καλές εμφανίσεις με 22 πόντους, ενώ ο Λεαντρίνιο Μπαρμπόσα προσπάθησα φιλότιμα να καλύψει το κενό του Ρόντο στη θέση «1». Ο Βραζιλιάνος άσος σε τριάντα λεπτά συμμετοχής πέτυχε 17 πόντους, αλλά υστέρησε στον τομέα των ασίστ, καθώς μοίρασε δύο.

Η νίκη αυτή ήταν η πέμπτη σε επτά ματς για τους Νετς, ενώ το συγκρότημα του Ντοκ Ρίβερς μετράει τέσσερις ήττες σε εννιά αναμετρήσεις.

Στο τρίτο παιχνίδι που διεξήχθη τα ξημερώματα της Παρασκευής το Μαϊάμι επικράτησε εκτός έδρας του Ντένβερ με 98-93. Ηγέτης των πρωταθλητών ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 27 πόντους και δώδεκα ασίστ.

Από την πλευρά των Νάγκετς ο Κώστας Κουφός περιορίστηκε στους τέσσερις πόντους, ενώ ο Αντρέ Μίλερ ξεχώρισε με 19.