• NBA
  • Posted

Η κατάντια των Λέικερς

Η φετινή πορεία των Λέικερς είναι η χειρότερη αλλά και (ιστορικά) η πλέον επώδυνη στην ιστορία του οργανισμού. Οι διαδοχικοί τραυματισμοί, οι λανθασμένες επιλογές… όλα έπαιξαν τον ρόλο τους στη κατάντια. Φαίνεται όμως ότι μετράει περισσότερο η έλλειψη διάθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους τελευταίους τρεις αγώνες οι Λέικερς δέχθηκαν 408 πόντους!

Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση ομάδας του ΝΒΑ τα τελευταία τρία χρόνια. Ή καλύτερα, για να μην μεγεθύνουμε τις καταστάσεις, ισοφάρισαν το ρεκόρ των άλλοτε Σιάτλ Σούπερσονικς (νυν Οκλαχόμα Θάντερ). Κι αυτοί το 2008 είχαν δεχθεί 408 πόντους σε τρία διαδοχικά παιχνίδια και για την ακρίβεια 168 από τους Νάγκετς, 110 από τους Σανς και 130 από τους Λέικερς. Όσο για τους τελευταίους, η κακή αρχή έγινε με τους 132 πόντους από τους Πέλικανς, συνεχίστηκε με τους 142 από τους Κλίπερς και ήρθαν οι 134 από τους Νάγκετς.

Από τις αμυντικές επιδόσεις των Λέικερς, φαίνεται ότι πλέον η ομάδα πηγαίνει με αυτόματο πιλότο. Εξάλλου, βρίσκονται στη τελευταία θέση της Δύσης, αφού κατάφεραν να δουν και τις πλάτες των Γιούτα, Σακραμέντο. Παρότι μάλιστα οι Λέικερς διαθέτουν το 4ο μεγαλύτερο salary cap του ΝΒΑ. Βέβαια, οι παίκτες που ανέβασαν τόσο ψηλά τον πήχη του salary cap είτε δεν παίζουν (βλέπε Μπράιαντ), είτε έχασαν το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.