• NBA
  • Posted

Νίκη με buzzer-beater μέσα στην Ιντιάνα (vid)

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι η πιο ασταθής ομάδα του ΝΒΑ, καθώς είναι ικανοί να χάσουν από τον οποιοδήποτε, αλλά και να κερδίσουν τον οποιόδηποτε σε όλο το πρωτάθλημα. Tα ξημερώματα της Τετάρτης κέρδισαν τους πρωτοπόρους του ΝΒΑ, Ιντιάνα Πέισερς, μέσα στην έδρα τους (96-98) χάρις σε ένα σουτ του Κλέι Τόμπσον στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.

Το παιχνίδι φάνηκε από την αρχή ότι θα είναι ντέρμπι, αφού οι Γουόριορς ήταν μετά από καιρό πλήρεις και πήραν κεφάλι στο σκορ από νωρίς. Το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 6 πόντους (42-48) και να δείχνουν ικανοί να πετύχουν άλλη μια έκπληξη. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά του αγώνα έδειξαν να "καθαρίζουν" το παιχνίδι, αλλά οι Πέισερς με όπλο την καλή τους άμυνα και τον επιθετικό οίστρο του Πολ Τζορτζ κατάφεραν να ισοφαρίσουν (96-96). Την τελευταία επίθεση ανέλαβε ο Τόμπσον που έπαιξε με πλάτη τον κοντύτερο Χιλ και ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων αφήνοντας μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου στους Πέισερς. Ο Τζορτζ δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε μακρινό τρίποντο και έτσι οι Γουόριορς πήραν μια πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τόμπσον με 25 πόντους (16 στην 4η περίοδο), ενώ από τους γηπεδούχους ο Γουέστ πέτυχε 27 και ο Τζορτζ 26 (είχε και 12 ριμπάουντ).

Δείτε το buzzer-beater του Τόμπσον 

ΙΝΤΙΑΝΑ (46-14): Τζόρτζ 26(3), Γουέστ 27, Χίμπερτ 12, Στίβενσον 12, Χιλ 8, Μαχίμνι 2, Τέρνερ, Γουότσον 1, Σκόλα 8

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ (37-24): Ιγκουοντάλα 6, Λι 11, Μπόγκουτ 3, Τόμπσον 25(3), Κάρι 19(2), Ο᾽Νιλ 7, Μπαρνς 10(2), Γκριν 10(2), Μπλέικ, Κρόφορντ 7(1)

Δημήτρης Σουρβάνος