• NBA
  • Posted

Αμάρε από... Δεκέμβρη

amare-stoud

Ο ένας τραυματισμός φεύγει, ο άλλος έρχεται για τον Αμάρε Στουντεμάιρ της Νέας Υόρκης ο οποίος λόγω προβλήματος στο γόνατο δεν θα αγωνιστεί ολόκληρο τον Νοέμβριο.

Η περίπτωση του πάουερ φόργουορντ των Νιου Γιορκ Νικς είναι σπάνια, διότι σε δέκα χρόνια καριέρας μόλις τρεις σεζόν έχει κατορθώσει να αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Αυτό δεν θα γίνει ούτε φέτος, καθώς ο Νοέμβρης θα τον βρει στα... πιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο 30χρονος σούπερ σταρ έχει τραυματιστεί στα δύο του γόνατα άλλες εννιά (!) φορές με αποτέλεσμα να απουσιάσει από επίσημους αγώνες για χρονικό διάστημα 15 ημερών, μέχρι έξι μηνών. Μάλιστα μετά την καλύτερη σεζόν βάσει αριθμών στην καριέρα του (το 2004-05 σημείωσε ανά αγώνα 26 πόντους μέσο όρο) αναγκάστηκε λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού να παίξει μόλις σε τρεις αγώνες της περιόδου 2005-06.

Παράλληλα στο παρελθόν και για την ακρίβεια πριν από τέσσερα χρόνια αντιμετώπισε κι ένα σοβαρό πρόβλημα με τα μάτια του, που τον ανάγκασε να υποβληθεί σε εγχείρηση στον αμφιβληστροειδή και να αγωνίζεται πλέον με ειδικά προστατευτικά γυαλιά.