• NBA
  • Posted

Κακό παιδί, καλό ταλέντο!

Η εμφάνιση του Μάικλ Μπίσλι στη νίκη του Φοίνιξ κόντρα στους Λέικερς (92-86) έδειξε ότι ο 24χρονος φόργουορντ των Σανς δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ που ξέρει. Απλά μοιάζει να έχει άλλες προτεραιότητες στη ζωή του.
Δίχως αμφιβολία το ταλέντο του είναι έμφυτο και αποτελεί έναν από τους καλύτερους φόργουορντ οι οποίοι αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ. Στη δύσκολη επικράτηση των «ήλιων» απέναντι στους «λιμνάνθρωπους» (σταμάτησε το σερί τριών επιτυχιών της ομάδας του Μάικ Ντ’ Αντόνι) ο Μπίσλι σημείωσε 27 πόντους και φώναξε «παρών», αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποια ομάδα λόγω της εξωγηπεδικής ζωής του.

Το καλοκαίρι του 2008 και μετά από ένα χρόνο στο κολέγιο του Κάνσας ο 19χρονος τότε Μπίσλι επιλέγεται στο νούμερο δύο του ντραφτ από τους Μαϊάμι Χιτ οι οποίοι βρίσκονταν σε στάδιο ανοικοδόμησης και έψαχναν ένα αστέρι για να ταιριάξει δίπλα στον Ντουέιν Ουέιντ και να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες.

Στις 3/9/2008 κι ενώ δεν έχει προλάβει να αγωνιστεί ακόμη σε επίσημο αγώνα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο ο Μπίσλι συλλαμβάνεται μαζί με τους Μάριο Τσάλμερς και Ντάνιελ Άρθουρ. Αιτία η μυρωδιά... μαριχουάνας στο δωμάτιο όπου διέμεναν οι τρεις νεαροί αθλητές. Μετά από δύο εβδομάδες οι ιθύνοντες της λίγκας του επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 50.000 δολαρίων για την εμπλοκή του στο περιστατικό, ενώ ο Πατ Ράιλι είναι έξαλλος μαζί του, αν και τελικά δεν υπήρξαν άλλες κυρώσεις.

Το πρόβλημα με τα ναρκωτικά πάντως δεν σταματάει. Μετά από μία μέτρια πρώτη σεζόν στο Μαϊάμι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Μπίσλι κάνει εισαγωγή σε ένα κέντρο απεξάρτησης στο Χιούστον. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ανεβάσει φωτογραφίες στο διαδίκτυο και πίσω του φαινόταν να υπάρχει ποσότητα μαριχουάνας.

Το επόμενο καλοκαίρι (2010) η μετακίνησή του στη Μινεσότα φάνηκε να δημιουργεί νέες προοπτικές στην καριέρα του. Μετά από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του (2010-11, 19,2 π. κατά μ.ο. σε 73 παιχνίδια) ο ταλαντούχος φόργουορντ σκέφτηκε να διασκεδάσει. Στα τέλη του Ιουνίου συνελήφθη επειδή έτρεχε με το αυτοκίνητό του, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ το όριο ταχύτητας. Η αστυνομία κατάλαβε ότι δεν έτρεχε μόνο, αλλά παράλληλα κάπνιζε και (τι άλλο;) μαριχουάνα. Μάλιστα βρέθηκε ποσότητα του ναρκωτικού κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Ο Μπίσλι υποστήριξε ότι ήταν ενός φίλου του, αλλά κανείς δεν τον πίστεψε.

Λίγο καιρό αργότερα σημειώθηκε και το τελευταίο περιστατικό που ανάγκασε τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ να ασχοληθούν μαζί του. Μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ, ο άσος του Φοίνιξ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να παίξει σε ένα τουρνουά street basketball που διοργάνωσε εταιρία αθλητικών ειδών. Αν και όλα κυλούσαν ομαλά ο Μπίσλι σε κάποια στιγμή νευρίασε με έναν φαν και «αρπάχτηκε» μαζί του χτυπώντας τον στο πρόσωπο!

Την τρέχουσα σεζόν πάντως ψάχνει μία νέα αρχή στην καριέρα του και στους Σανς έχει βρει όλα όσα θέλει. Πλέον είναι στο χέρι του να μην δημιουργήσει νέα προβλήματα και να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας της Αριζόνα ότι έκαναν καλά που τον εμπιστεύτηκαν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (31/1):

Ιντιάνα – Ντιτρόιτ 98-79 (Χίμπερτ 18 – Μονρό 18)

Φιλαδέλφεια – Ουάσινγκτον 92-84 (Χόλιντεϊ 21 – Νενέ 16)

Ατλάντα – Τορόντο 93-92 (Χόρφορντ 22 – ΝτεΡόζαν 23)

Νέα Υόρκη – Ορλάντο 113-97 (Τσάντλερ 21 – Ρέντικ 29)

Βοστώνη – Σακραμέντο 99-81 (Πιρς 16 – Έβανς 19)

Μινεσότα – Κλίπερς 90-96 (Πέκοβιτς 17 – Γκρίφιν 26)

Μιλγουόκι – Σικάγο 88-104 (Ιλιασόβα 18 – Ρόμπινσον 24)

Μπρούκλιν – Μαϊάμι 85-105 (Λόπεζ 21 – Τζέιμς 24)

Σαν Αντόνιο – Σάρλοτ 102-78 (Πάρκερ 22 – Σέσιονς 20)

Γιούτα – Νέα Ορλεάνη 104-99 (Μίλσαπ 25 – Βάσκες 17)

Ντένβερ – Χιούστον 118-110 (Γκαλινάρι 27 – Λιν 22)

Φοίνιξ – Λέικερς 92-86 (Μπίσλεϊ 27 – Μπράιαντ 17)