• NBA
  • Posted

«Killer» με ονοματεπώνυμο

«Βροχή» από τρίποντα στο Λος Άντζελες με την Οκλαχόμα να περνάει από την έδρα των Κλίπερς με 109-97 και να αποδεικνύει ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. «Δολοφόνος» πίσω από τη γραμμή των 7,25 μ. ο Κέβιν Ντουράντ με 5/6.
Οι δύο καλύτερες ομάδες μέχρι τώρα στο ΝΒΑ συναντήθηκαν στο Staples Center με τους Θάντερ να αποδεικνύουν ότι και φέτος είναι για πολύ ψηλά και γιατί όχι για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Το συγκρότημα του Σκοτ Μπρουκς σούταρε με το απίστευτο 55,6% στα τρίποντα (15/27) και δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους οι οποίοι πάλεψαν αλλά «πλήρωσαν» και τις σημαντικότατες απουσίες των βασικών τους γκαρντ, Κρις Πολ, Τσόνσι Μπίλαπς.

Για άλλο ένα παιχνίδι πάντως ο Ντουράντ έμοιαζε... εξωγήινος. Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις ο ηγέτης της Οκλαχόμα είχε σκοράρει περισσότερους από ενενήντα πόντους συνολικά, όμως οι 41 από αυτούς ήταν από τη γραμμή των ελευθερών βολών (41/42). Αυτή τη φορά ο 24χρονος σούπερ σταρ βρήκε το χέρι του από απόσταση και δεν χρειάστηκε καν να επιδιώξει τις επαφές για να οδηγήθει στους εύκολους πόντους.

Σε κάθε ευκαιρία «πυροβολούσε» πίσω από το τρίποντο μόνο και μόνο για να κόβει τη φόρα των Κλίπερς οι οποίοι προσπαθούσαν με όλες τους τις δυνάμεις να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά κάθε φορά ένα τρίποντο τους χαλούσε τα σχέδια. Ο Ντουράντ ολοκλήρωσε το ματς με 32 πόντους και 12/19 σουτ συνολικά, ενώ δοκίμασε μόλις τρεις βολές βρίσκοντας στόχο σε όλες.

Αυτή τη στιγμή είναι δεδομένο ότι είναι ο κορυφαίος σκόρερ του πλανήτη και κάθε φορά βρίσκει νέους τρόπους για να φτάνει στο αντίπαλο καλάθι, αναγκάζοντας εχθρούς και φίλους να αναγνωρίσουν την αξία του, αλλά και τη σεμνότητά του. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ξεδίπλωσε κι άλλες πτυχές του... αστείρευτου ταλέντου του, μιας και μοίρασε επτά τελικές πάσες στους συμπαίκτες του, ενώ «κατέβασε» και ισάριθμα ριμπάουντ.

Παράλληλα οι περσινοί φιναλίστ των πλέι οφ ευτύχησαν να έχουν και τους άλλους παίκτες τους σε καλή βραδιά. Τρία τρίποντα σε πέντε προσπάθειες πέτυχε ο Ελβετός Τάμπο Σεφολόσα, ενώ 3/6 είχε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ο Κέβιν Μάρτιν πρόσθεσε επίσης 3/5, ενώ μέχρι και ο Σερτζ Ιμπάκα δοκίμασε και σκόραρε από τη γωνία για τρεις, σε ένα σουτ το οποίο μάλιστα έθεσε ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση νίκη.

Όσο για τα «δελφίνια» του Βίνι Ντελ Νέγκρο, τα περίμεναν όλα από τον φιλότιμο αλλά όχι αρκετό Μπλέικ Γκρίφιν. Ο αλτικός πάουερ φόργουορντ έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση με 31 πόντους και έντεκα ριμπάουντ, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος απέναντι σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή όπως η Οκλαχόμα.

Μετά από αυτή την επιτυχία οι Θάντερ μετρούν 33 νίκες και εννιά ήττες, ενώ οι Κλίπερς 32 επιτυχίας και έντεκα αποτυχίες.

Από τα υπόλοιπα ματς της ημέρας ξεχώρισε η εκτός έδρας ήττα της Βοστώνης από το Κλίβελαντ με 95-90. Οι Σέλτικς έφυγαν για τέταρτο σερί παιχνίδι από το γήπεδο με κατεβασμένα τα κεφάλια, χάνοντας από μία ομάδα σαφώς κατώτερή τους και δείχνοντας ότι δεν βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση. Πλέον μετρούν στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου, μία παραπάνω ήττα (20 έναντι 21). Ο Κάιρι Άιρβινγκ έκανε πάρτι με σαράντα πόντους, ενώ ο Ρόντο προσπάθησε να σώσει την κατάσταση για την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Στο Μιλγουόκι ο Ερσάν Ιλιασόβα έδειξε ξανά ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση με 27 πόντους και 16 ριμπάουντ στην εύκολη επικράτηση των Μπακς επί της Φιλαδέλφεια με 110-102, ενώ οι Πίστονς νίκησαν στο γήπεδό τους το Ορλάντο με 105-90, στηριζόμενοι κυρίως στον πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Πρώτος σκόρερ πάντως ήταν ο Νάιτ με 18 πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/1):

Κλίβελαντ – Βοστώνη 95-90 (Άιρβινγκ 40 – Ρόντο 17)

Ντιτρόιτ – Ορλάντο 105-90 (Νάιτ 18 – Ρέντικ 26)

Μιλγουόκι – Φιλαδέλφεια 110-102 (Ιλιασόβα 27 – Τέρνερ 23)

Κλίπερς – Οκλαχόμα 97-109 (Γκρίφιν 31 – Ντουράντ 32)