• NBA
  • Posted

Super Marion!

Την απάντησή του σε όσους τον θεωρούν «τελειωμένο» έδωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ο Σόουν Μάριον ο οποίος στο «διπλό»του Ντάλας μέσα στο Ορλάντο (111-105) σκόραρε είκοσι πόντους και μάζεψε δέκα ριμπάουντ. Double double και για τον Κώστα Κουφό στην επικράτηση του Ντένβερ επί της Οκλαχόμα με 121-118 στην παράταση (κ.α. 109-109).
Ο 35χρονος σούπερ σταρ δεν διανύει τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του, καθώς η απόδοσή του έχει παρουσιάσει μία κάμψη, κάτι πάντως απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι βρίσκεται για 15η σερί σεζόν στο ΝΒΑ.

Κόντρα στους Μάτζικ όμως, ο Μάριον πραγματοποίησε μία εμφάνιση από τα παλιά και το double double που σημείωσε ήταν κομβικό για να φύγουν οι Μάβερικς με τη νίκη.

Ο απόφοιτος του κολεγίου της Νεβάδα από το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας του δέχθηκε «πυρά» για το περίεργο στυλ που σουτάρει, με τους πιο «ευγενικούς» να κάνουν λόγο για ρίψη... χειροβομβίδας! Η αλήθεια πάντως είναι ότι ποτέ για τον γεννημένο στο Ιλινόις σούπερ σταρ το τρίποντο δεν ήταν το δυνατό του σημείο, αλλά από μέση απόσταση είχε καλά ποσοστά ευστοχίας.

Το παρατσούκλι του είναι «Matrix» και του το χάρισε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και νυν τηλεοπτικός αναλυτής, Κένι Σμιθ. Κορυφαίες στιγμές της καριέρας του βετεράνου άσου, το πρωτάθλημα που κατέκτησε με το Ντάλας το 2011, αλλά και η παρουσία του στην πρώτη πεντάδα των στατιστικών κατηγοριών στον τομέα των ριμπάουντ και των κλεψιμάτων. Αυτό το πέτυχε σε δύο περιπτώσεις (2004-05, 2005-06), ενώ στο παρελθόν το είχε πετύχει μόνο ο «Ναύαρχος» Ντέιβιντ Ρόμπινσον τη σεζόν 1991-92.

Παράλληλα την αγωνιστική περίοδο 2005-06 ήταν ο μοναδικός μπασκετμπολίστας ο οποίος ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στην κορυφαία εικοσάδα των εξής στατιστικών κατηγοριών: Σκοράρισμα, ριμπάουντ, κλεψίματα, κοψίματα, ποσοστό ευστοχίας στα σουτ δύο και τριών πόντων και λεπτά συμμετοχής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι εκτός από αξιοπρεπής σκόρερ -ο οποίος όλες τις χρονιές σκόραρε περισσότερους από δέκα πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα-,ο Μάριον ήταν ο άνθρωπος για τις ειδικές αμυντικές αποστολές, έχοντας μαρκάρει με επιτυχία σούπερ σταρ που αγωνίζονταν από τη θέση του σούτινγκ γκαρντ έως κι εκείνη του πάουερ φόργουορντ.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (21/1) ξεχώρισε η σπουδαία νίκη του Ντένβερ κόντρα στην Οκλαχόμα (121-118). Οι Νάγκετς βγήκαν κερδισμένοι για τρίτη φορά φέτος σε ισάριθμα ματς που έχουν δώσει και τα οποία οδηγήθηκαν στην παράταση. Ο Κουφός έπαιξε μόνο για 21 λεπτά λόγω προβλήματος με τα φάουλ (τελικά αποβλήθηκε με έξι), αλλά σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα πρόλαβε να σκοράρει δέκα πόντους και να μαζέψει έντεκα ριμπάουντ.

Πρώτος σκόρερ για τους «σβόλους» ο Κόρει Μπρούερ (26 π.) ο οποίος παραλίγο να «σπάσει» το ρεκόρ καριέρας του που είναι 27 πόντοι. Η Οκλαχόμα για μία ακόμη φορά τα περίμενε όλα από το δίδυμο των Κέβιν Ντουράντ (37 π.) και Ράσελ Ουέστμπρουκ (36 π.). Ο πρώτος πάντως αποδείχθηκε μοιραίος καθώς αστόχησε στο τρίποντο με το οποίο θα έστελνε τον αγώνα σε δεύτερη παράταση. Πάντως για άλλη μία φορά ήταν εντυπωσιακός από τη γραμμή των βολών, με 20/21 προσπάθειες και συνολικά 41/42 στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις των περσινών φιναλίστ.

Τέλος στο Palace of Auburn Hills του Ντιτρόιτ, οι Σέλτικς υπέστησαν την τρίτη σερί ήττα τους από τους Πίστονς με σκορ 103-88. Οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς ήταν απογοητευτικοί σε ένα από τα κλασικά ντέρμπι της ανατολικής περιφέρειας και έχασαν πολύ εύκολα.Ο Αντρέ Ντράμοντ ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 16 πόντους για τα «πιστόνια», ενώ από τη Βοστώνη ο Ραζόν Ρόντο ήταν άστοχος με οκτώ πόντους (4/16 σουτ), αλλά μοίρασε 15 ασίστ και μάζεψε εννιά ριμπάουντ. Ο μόνος πάντως ο οποίος έβρισκε από την ομάδα της Μασαχουσέτης με συνέπεια τον δρόμο για το καλάθι ήταν ο Κόρτνεϊ Λι (16 π.).