• NBA
  • Posted

«Μέλο» ο βασιλιάς της Νέας Υόρκης

Σε προσωπική του υπόθεση μετέτρεψε το ντέρμπι της Νέας Υόρκης ο Καρμέλο Άντονι ο οποίος με τους 45 πόντους που σημείωσε οδήγησε εκ τους ασφαλούς τους Νικς στο «διπλό» κόντρα στο Μπρούκλιν με 100-97. Η κατρακύλα για τους Λέικερς συνεχίζεται, αυτή τη φορά έχασαν εκτός έδρας από το αδύναμο Κλίβελαντ (100-94).

Στο δεύτερο φετινό –και όλων των εποχών- ντέρμπι της Νέας Υόρκης, το συγκρότημα του Μάικ Γούντσον δεν ήταν καλύτερο, αλλά είχε την τύχη να έχει στη σύνθεσή του έναν εκπληκτικός «Μέλο».

Ο 28χρονος φόργουορντ «πυροβολούσε» από παντού και σταμάτησε στους 45 πόντους, διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα του Έιβερι Τζόνσον.

Από την πλευρά των Νετς οι οποίοι πλέον μετρούν εννιά ήττες σε είκοσι ματς, ο Αντράι Μπλατς βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά αλλά οι 23 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί για να γλιτώσουν αυτόν και τους συμπαίκτες του από την ήττα.

Νέο σοκ για τους Λέικερς στο Κλίβελαντ, καθώς υπέστησαν ντροπιαστική ήττα από τους Καβαλίερς με 100-94. Το δίδυμο των Κάιρι Άιρβινγκ και Σι Τζέι Μάιλς ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Μπάιρον Σκοτ. Αμφότεροι πέτυχαν από 28 πόντους, με τον πρώτο να αγωνίζεται για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του.

Οι «λιμνάνθρωποι» είδαν τον Κόμπι Μπράιαντ να παλεύει ξανά μόνος του με 42 πόντους, αλλά είναι απορίας άξιο αν δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και ο αρχηγός τους, πόσο χειρότερα αποτελέσματα θα μπορούσαν να φέρουν.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Μάικ Ντ’ Αντόνι ο οποίος βλέπει ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι προς το παρόν, με τους παίκτες του να μην ανταποκρίνονται σε ό,τι τους ζητάει, τα έβαλε με έναν δημοσιογράφο ο οποίος τον ρώτησε για ποιον λόγο δεν παίζουν άμυνα οι Λέικερς. «Ίσως να μην μπορούμε, ίσως να είμαστε αργοί» επισήμανε ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος βλέπει τη θητεία του στο Λος Άντζελες να έχει ξεκινήσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Μεγάλο «διπλό» για τους Κλίπερς στην έδρα του Σικάγο με 94-89. Τα «δελφίνια» στηρίχτηκαν στον εκπληκτικό Μπλέικ Γκρίφιν ο οποίος πέτυχε double double με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ. Για τους Μπουλς ξεχώρισε ο Κάρλος Μπούζερ.

Τέλος ένα από τα χειρότερα παιχνίδια μέχρι τώρα διεξήχθη στη Νέα Ορλεάνη, με την Ουάσινγκτον να πανηγυρίζει την τρίτη της φετινή επιτυχία (77-70) μέσα στο σπίτι των Χόρνετς. Κακό μπάσκετ από τις δύο ομάδες, όμως οι Ουίζαρντς ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη βραδιά τον Τζόρνταν Κρόφορντ (26 π.).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (12/12):

Μπρούκλιν – Νέα Υόρκη 97-100 (Μπλατς 23 – Άντονι 45)

Κλίβελαντ – Λέικερς 100-94 (Άιρβινγκ, Μάιλς 28 – Μπράιαντ 42)

Ντιτρόιτ – Ντένβερ 94-101 (Νάιτ 20 – Λόουσον 26)

Νέα Ορλεάνη – Ουάσινγκτον 70-77 (Άντερσον 17 – Κρόφορντ 26)

Σικάγο – Κλίπερς 89-94 (Μπούζερ 24 – Γκρίφιν 22)