• NBA
  • Posted

Και πώς να χάσουν οι Νικς (;)

Με τον Καρμέλο Άντονι να επιστρέφει δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του στα δάχτυλα και να μην έχει αντίπαλο στα μέτρα του, η Νέα Υόρκη λύγισε στην τέταρτη περίοδο την αντίσταση του Ντένβερ (112-106) και διατήρησε απόρθητη την έδρα της. «Σκωτσέζικο» ντους για τους Λέικερς οι οποίοι ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Γιούτα με 117-110.

Περίπου δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα στο «Μεγάλο Μήλο» οι Νάγκετς έδειχναν απόλυτοι κυρίαρχοι και είχαν προβάδισμα οκτώ πόντων (88-80). Το μόνο που χρειάζονταν οι γηπεδούχοι ήταν ένα ξέσπασμα και το βρήκαν αρχικά με δύο διαδοχικά τρίποντα του Στιβ Νόβακ και εν συνεχεία με την είσοδο του «Μέλο» στο παρκέ. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δωδεκαλέπτου ήταν 32-22 υπέρ του συγκροτήματος του Μάικ Γούντσον και με αυτόν τον πειστικότατο τρόπο οι Νικς πέτυχαν την όγδοη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στο Madison Square Garden.

Ο Άντονι φιλοδώρησε το καλάθι της πρώην ομάδας του με 34 πόντους κάνοντας πάρτι απέναντι στα αντίπαλα τεσσάρια, ενώ πολύ καλή απόδοση είχε και ο Τάισον Τσάντλερ (15 π., 12 ριμπ.). Για τους ηττημένους ο Τάι Λόουσον προσπάθησε με 21 πόντους, αλλά δεν ήταν εύστοχος από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι την τελική τους αντεπίθεση.

Στο Λος Άντζελες οι φίλοι των Λέικερς περίμεναν να δουν την ομάδα τους να επικρατεί για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά το «διπλό» στη Νέα Ορλεάνη. Αντί γι’ αυτό όμως είδαν τη Γιούτα να παίρνει μία παλικαρίσια νίκη με 117-110. Αιτία του αποτελέσματος; Η τραγική άμυνα των «λιμνάνθρωπων» οι οποίοι δεν λένε να αφήσουν τον κόσμο τους να ηρεμήσει, καθώς εκεί που όλοι πιστεύουν ότι βρήκαν ρυθμό και στυλ παιχνιδιού, γκρεμίζουν ό,τι χτίζουν.

Στατιστικό που αποδεικνύει ότι η ομάδα του Μάικ Ντ’ Αντόνι έχασε μόνο και μόνο λόγω της κάκιστης άμυνας είναι τα 15/28 τρίποντα που σημείωσαν οι γηπεδούχοι. Εξαιρετικό ποσοστό αλλά δεν αποδείχτηκε αρκετό. Στο τελευταίο δίλεπτο ο Κόμπι Μπράιαντ (34 π.) προσπάθησε με επτά σερί προσωπικούς πόντους να ανατρέψει την κατάσταση αλλά αστόχησε σε μία βολή και στο τρίποντο με το οποίο θα μείωνε τη διαφορά στους δύο. Κάπου εκεί είχαν κριθεί όλα. Ο Ντ’ Αντόνι έντονα προβληματισμένος όπως και ο Κόμπι, ενώ στον αντίποδα οι Τζαζ χαμογελούσαν από τη χαρά τους.

Αυτή ήταν η έκτη φορά φέτος –σε 13 εντός έδρας αναμετρήσεις- που οι Λέικερς φεύγουν με σκυμμένα κεφάλια από το παρκέ.

Οι Μορμόνοι στηρίχθηκαν στον Πολ Μίλσαπ ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους. Πολύ καλός και ο έμπειρος γκαρντ Μο Ουίλιαμς (22 π.).

Όγδοη σερί επιτυχία για την Οκλαχόμα κόντρα στην Ιντιάνα (104-93). Οι περσινοί φιναλίστ του πρωταθλήματος βασίστηκαν στην τριπλέτα Κέβιν Ντουράντ (27 π.), Κέβιν Μάρτιν (24 π.) και Ράσελ Ουέστμπρουκ (21 π.) και «καθάρισαν» τους μαχητικούς Πέισερς που είδαν τον Ντέιβιντ Ουέστ να ηγείται στο σκοράρισμα με 21 πόντους.

Γκέλα για το Μπρούκλιν εντός έδρας, καθώς έχασε από το Μιλγουόκι με 97-88. Μπράντον Τζένινγκς (26 π.) και Μόντα Έλις (24 π.) «πλήγωσαν» τους Νετς καθώς πέτυχαν μαζί πενήντα πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/12):

Μπρούκλιν – Μιλγουόκι 88-97 (Ουίλιαμς 18 – Τζένινγκς 26)

Οκλαχόμα – Ιντιάνα 104-93 (Ντουράντ 27 – Ουέστ 21)

Νέα Υόρκη – Ντένβερ 112-106 (Άντονι 34 – Λόουσον 21)

Φοίνιξ – Ορλάντο 90-98 (Μπράουν 17 – Ρέντικ 20)

Λέικερς – Γιούτα 110-117 (Μπράιαντ 34 – Μίλσαπ 24)