• NBA
  • Posted

Καληνύχτα Μαϊάμι, καλημέρα Νέα Υόρκη!

Πρωταθλητές στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου επιθυμούν να γίνουν οι Νικς και με την εκτός έδρας επιβλητική νίκη τους επί των νυν κατόχων του δαχτυλιδιού Χιτ (112-92) απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Η επιτυχία της Νέας Υόρκης είναι ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιξε χωρίς τον Καρμέλο Άντονι.

Πριν από το παιχνίδι από το «στρατόπεδο» των Νικς έβγαινε προς τα έξω ότι ο «Μέλο» μάλλον δεν θα αγωνιζόταν εξαιτίας των πέντε ραμμάτων που του έκαναν οι γιατροί της ομάδας στο αριστερό χέρι, μετά από ένα χτύπημα στο προηγούμενο ματς με τη Σάρλοτ.

Την ίδια στιγμή στις τάξεις του Μαϊάμι όλοι πίστευαν ότι οι αντίπαλοί τους απλά... μπλοφάρουν και ο σούπερ σταρ τους θα αγωνιζόταν κανονικά. Μάλιστα ο προπονητής των πρωταθλητών Έρικ Σποέλστρα έκανε και δηλώσεις στις οποίες έλεγε ότι «Εμείς προετοιμαζόμαστε κανονικά. Περιμένουμε και πιστεύουμε ότι θα παίξει».

Τελικά ο 28χρονος φόργουορντ δεν έπαιξε και ίσως αυτή να ήταν η αιτία της τραγικής άμυνας των Χιτ, καθώς είχαν στήσει όλα τα αμυντικά τους συστήματα επάνω του.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στο προβάδισμα και στην ανάπαυλα ο φωτεινός πίνακας του American Airlines Arena έγραφε 53-53.

Όλα άλλαξαν όμως από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Το συγκρότημα του Μάικ Γούντσον άρχισε να «πυροβολεί» έξω από τα 7,25 μ. (συνολικά 18/44) και ξέφυγε με δέκα πόντους στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου (90-80).

Οι γηπεδούχοι τα περίμεναν όλα από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ο οποίος τελικά σταμάτησε στους 31 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, με τους Κρις Μπος (12 π.), Ντουέιν Ουέιντ (13 π.) να μην στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Την ίδια στιγμή οι Νικς είχαν μετατρέψει το καλάθι του Μαϊάμι σε... βαρέλι ευστοχώντας από παντού για τρεις. Συνολικά έξι παίκτες ευστόχησαν σε «βόμβες», ενώ μόνο δύο από τους οκτώ που προσπάθησαν να σκοράρουν από μακριά δεν τα κατάφεραν. Πρόκειται για τους Ρασίντ Ουάλας (0/6) και Ρόνι Μπρούερ (0/1).

Πρώτος σκόρερ και «φονιάς» ο Ρέιμοντ Φέλτον με 27 πόντους και 6/10 τρίποντα. Πολύ καλός και ο Στιβ Νόβακ με 19 πόντους (4/9 τριπ.).

Αυτή ήταν η βαρύτερη ήττα που έχει υποστεί εντός έδρας το Μαϊάμι από τη στιγμή που στην ομάδα βρίσκεται η «αγία» τριάδα των ΛεΜπρόν, Ουέιντ και Μπος.

Παράλληλα ο προβληματισμός είναι έντονος, μιας και πριν δύο μόλις ημέρες (5/12) οι Χιτ είχαν ταπεινωθεί χάνοντας εκτός έδρας από την Ουάσινγκτον –οι Ουίζαρντς έχουν δύο επιτυχίες σε 13 ματς- με 105-101 και δείχνουν να πελαγοδρομούν.

Δωδεκάλεπτα: 26-23, 53-53, 80-90, 92-112

Μαϊάμι Χιτ (Σποέλστρα): Τζέιμς 31 (3), Χάσλεμ 10, Μπος 12, Ουέιντ 13 (1), Τσάλμερς 7, Άλεν 9, Μπατίερ, Άντονι 4, Κόουλ, Τζόουνς, Χάρις

Νιου Γιορκ Νικς (Γούντσον): Μπρουερ, Τόμας 4, Τσάντλερ 13, Φέλτον 27 (6), Κιντ 11 (3), Σμιθ 13 (3), Νόβακ 18 (4), Ουάλας 12, Ουάιτ 7 (1), Πριτζιόνι 7 (1), Κόουπλαντ