• NBA
  • Posted

Ένας υποτιμημένος παικταράς!

Η έκπληξη της ημέρας σημειώθηκε στην Ουάσινγκτον με τους Ουίζαρντς να νικούν το Μαϊάμι (105-101), όμως το πρόσωπο που τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα είναι ο Ζαχ Ράντολφ. Ο πάουερ φόργουορντ του Μέμφις πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και βοήθησε τους Γκρίζλις να νικήσουν στην παράταση το μαχητικό Φοίνιξ με 108-98 (κ.α. 94-94).

Ο 31χρονος άσος έκανε πάρτι μέσα κι έξω από τις δύο ρακέτες και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας πετύχει 38 πόντους. Παράλληλα ήταν εκπληκτικός και στον τομέα των ριμπάουντ, μαζεύοντας 22 «σκουπίδια».

Αυτή η σεζόν είναι η 13η του Ράντολφ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Το 2001 επιλέχτηκε στο νούμερο 19 του ντραφτ από το Πόρτλαντ. Στους Μπλέιζερς έπαιξε μέχρι το2007 πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Τα χρώματα των Νικς φόρεσε για μία σεζόν, πραγματοποιώντας πάντως καλές εμφανίσεις. Ακολούθησε μία σύντομη παραμονή στους Κλίπερς (2008-09) πριν μετακινηθεί στο Μέμφις όπου αγωνίζεται ακόμα.

Το 2004 ο απόφοιτος του Μίσιγκαν Στέιτ -αγωνίστηκε με επιτυχία στο διάσημο πρόγραμμα του Τομ Άιζο- αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος, ενώ το 2010 ήταν ανάμεσα στους εκλεκτούς για το All Star Game.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισαν οι ήττες του Μαϊάμι και των Λέικερς και το «διπλό» της Οκλαχόμα στο γήπεδο του Μπρούκλιν.

Οι πρωταθλητές πλήρωσαν την αλαζονεία τους και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι (105-101) από το Horizon Center της πρωτεύουσας. Ο Τζόρνταν Κρόφορντ ηγήθηκε στο σκοράρισμα για τους θριαμβευτές με 22 πόντους, ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (26 π.) ήταν ο κορυφαίος των Χιτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των Ουίζαρντς μετά από 15 παιχνίδια.

Το κάκιστο πρόσωπο που έδειξαν στην τελευταία περίοδο με το Χιούστον ήταν η αιτία της νέας ήττας των Λέικερς που πλέον μετρούν δέκα σε 18 ματς. Οι Ρόκετς πέτυχαν 34 πόντους στο τελευταίο δωδεκάλεπτο και άρπαξαν το ροζ φύλλο αγώνα, αν και δεν είχαν σε καλή βραδιά τον Τζέιμς Χάρντεν. Ο σούπερ σταρ της ομάδας του Τέξας πέτυχε double double με 15 πόντους και δέκα ριμπάουντ, αλλά σούταρε συνολικά 3/19.

Πρώτος σκόρερ των «ρουκετών» ήταν ο Τόνεϊ Ντάγκλας με 22 πόντους, αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος παίκτης καθώς αστόχησε σε μία βολή –αυτή ήταν η πρώτη του άστοχη βολή στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και μετρούσε 28/28- που θα έδινε «αέρα» τριών πόντων στην ομάδα του.

Ο  Κόμπι Μπράιαντ πάλευε μόνος του –ο Πάου Γκασόλ δεν αγωνίστηκε λόγω τενοντίτιδας- για τους Λέικερς, αλλά οι 39 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί για το συγκρότημα του Μάικ Ντ’ Αντόνι. Ο τελευταίος δεν έχει κατορθώσει να βάλει ακόμη τη σφραγίδα του, ενώ σύμφωνα με φήμες από την άλλη όχθη του Ατλαντικού οι «λιμνάνθρωποι» βρίσκονται σε αναζήτηση ενός πλέι μέικερ και ο εκλεκτός φαίνεται να είναι ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν του Τορόντο. Το συμβόλαιο του Ισπανού εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι.

Τέλος στο Barclays Center η Οκλαχόμα έφυγε με το πολύτιμο «διπλό» από το άντρο των Νετς. Εκπηκτικός ο Κέβιν Ντουράντ με 32 πόντους. Ακόμη καλύτερος ο πόιντ γκαρντ των ηττημένων, Ντερόν Ουίλιαμς, αλλά οι συμπαίκτες του δεν τον βοήθησαν τόσο όσο θα έπρεπε για να μη χάσουν μπροστά στο κοινό τους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/12):

Φιλαδέλφεια – Μινεσότα 88-105 (Τέρνερ 19 – Σβεντ 17)

Ουάσινγκτον – Μαϊάμι 105-101 (Κρόφορντ 22 – Τζέιμς 26)

Μπρούκλιν – Οκλαχόμα 111-117 (Ουίλιαμς 33 – Ντουράντ 32)

Σικάγο – Ιντιάνα 76-80 (Ρόμπινσον 19 – Τζορτζ 34)

Μέμφις – Φοίνιξ 108-98 παρ. (κ.α. 94-94) (Ράντολφ 38 – Ντράγκιτς 19)

Χιούστον – Λέικερς 107-105 (Ντάγκλας 22 – Μπράιαντ 39)