• FIBA
  • Posted

«Μπορεί στην Ευρώπη και τα τρία Προολυμπιακά»

 

 

 

Στο τέλος του Νοέμβρη θα γίνουν γνωστές οι χώρες στις οποίες θα φιλοξενηθούν τα τρία Προολυμπιακά τουρνουά, στα οποία δεν θα υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια. Κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού!

«Στο τέλος του Νοέμβρη θα γνωρίζουμε τους διοργανωτές των τριών Προ – Ολυμπιακών τουρνουά και μπορεί όλα να διοργανωθούν στην Ευρώπη. Θα γίνει κλήρωση για να προκύψει η σύνθεση των τουρνουά, στα οποία οι ομάδες θα συμπεριληφθούν χωρίς γεωγραφικά κριτήρια και οι ευρωπαϊκές ομάδες μπορούν να καταλήξουν σε οποιοδήποτε από τα τρία τουρνουά, χωρίς να παίζει ρόλο το που αυτά θα διεξαχθούν» ήταν τα λόγια του εκτελεστικού διευθυντή της FIBA, Καμίλ Νόβακ.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας , Τουργκάι Ντεμιρέλ, είπε: «Το Ευρωμπάσκετ του 2015 όχι μόνο έφερε οικονομική επιτυχία, αλλά δημιούργησε ένα θρύλο”. Το μοντέλο με τους 4 συνδιοργανωτές είναι πολύ πιθανό να καθιερωθεί στο μέλλον, αλλά ο επόμενος σταθμός για το διεθνές μπάσκετ είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο και δεν αποκλείεται η Ευρώπη να βρεθεί με 3 ακόμα ομάδες στο Ολυμπιακό τουρνουά».