• FIBA
  • Posted

Πιστή στο ραντεβού της η Lietuva!

Μπορεί να έχει προβλήματα, αλλά η Λιθουανία παρέμεινε πιστή στο ραντεβού της με την τετράδα των Ευρωμπάσκετ! Γι' άλλη μια διοργάνωση έδειξε συνπέπεια και με τη νίκη της απέναντι στην Ιταλία (95-85 στην παράταση) εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Σερβία!

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ, τελειώνοντας το παιχνίδι με 26 πόντους (11/13 δίποντα!!) και 15 ριμπάουντ! Μάλιστα αυτό ήταν και το τέταρτο «νταμπλ νταμπλ» στη διοργάνωση.

Άξιος συμπαραστάτης του ο Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος συνέχισε με... κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με τη Γεωργία όπου είχε σημειώσει 34 πόντους (!) και πρόσφερε για την ομάδα του άλλους 19 πόντους (3/4τρ.) και 10 ριμπάουντ. Το συγκρότημα του Γιόνας είχε τον έλεγχο του αγώνα, αν και οι Ιταλοί έβρισκαν τρόπους να πλησιάσουν στο σκορ και να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος.

Μάλιστα στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας (79-79) η «σκουάντρα ατζούρα» είχε τη δυνατότητα να «κλέψει» τη νίκη, αλλά οι παίκτες του Πιανιτζιάνι προχώρησαν σε επιπόλαιη και βιαστική επίθεση. Οι ΝΒΑers (Μπαρνιάνι, Γκαλινάρι, Μπελινέλι) προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση για την ομάδα τους.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντέλα Βάλε, Μπελινέλι 18(3), Αραντόρι 8(1), Τζεντίλε 12, Γκαλινάρι 17(2), Μπαρνιάνι 21(1), Κουζέν 4, Μέλι 2, Τσιντσιαρίνι 3(1), Χάκετ.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καλνιέτι 14(2/4τρ., 11ασ.), Ματσιούλις 19(3), Σεϊμπούτις 6, Γιανκούνας 7(1), Γιαβτόκας 1, Βαλαντσιούνας 26 (15ριμπ.), Κουζμίνσκας 13(2), Μιλάκνις 9(3), Λεκαβίτσιους.