• FIBA
  • Posted

Οι Κινέζοι είναι... ψηλοί!

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέλεξε τους δώδεκα παίκτες που θα λάβουν μέρος στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Μανίλα (1-11 Αυγούστου). Μάλιστα η κινέζικη ομάδα θα είναι η ψηλότερη απ’ όσες θα κοντραριστούν στη διοργάνωση.

Ο «Δράκος» αντιμετώπισε αρκετούς αγωνιστικούς «πονοκεφάλους» εξαιτίας των τραυματισμών αρκετών βασικών παικτών, όμως τελικά αποφάσισε για τους δώδεκα εκλεκτούς του οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα για 16η φορά στην ιστορία της χώρας.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι επτά από τους δώδεκα παίκτες που επέλεξε ο Γιαννάκης βλέπουν τον κόσμο από ύψος μεγαλύτερο των δύο μέτρων, γεγονός που δίνει σίγουρα ένα πλεονέκτημα στους Κινέζους αναφορικά με τις εναέριες μονομαχίες.

Ο βασικός αντίπαλος της Κίνας αναμένεται να είναι η νυν πρωταθλήτρια Ασίας Εθνική Ιράν. Στις τάξεις των Ιρανών πάντως μόλις τέσσερις παίκτες είναι ψηλότεροι από δύο μέτρα κι άλλοι δύο στέκονται ακριβώς σε αυτό το ύψος.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους Φιλιππινέζους, αυτοί διαθέτουν όλους κι όλους τρεις παίκτες πάνω από τα δύο μέτρα, αλλά ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι διοργανώνουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση για πρώτη φορά έπειτα από σαράντα ολόκληρα έτη.