• FIBA
  • Posted

Στο Hall of Fame ο Ρήγας!

rigas

Μετά τον Νίκο Γκάλη και τον Κώστα Δήμου ένας ακόμα Έλληνας μπασκετάνθρωπος θα γίνει αυτό το καλοκαίρι μέλος του Hall of Fame της FIBA. Ο Κώστας Ρήγας, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στα 12 νέα μέλη του εκλεκτού αυτού κλαμπ.

Η "Κλάση του 2013" του Hall of Fame της FIBA περιλαμβάνει 12 προσωπικότητες από το χώρο του μπάσκετ παγκοσμίως. Ο Κώστας Ρήγας μαζί με τον Βούλγαρο Βαλεντίν Λαζάροφ είναι οι μοναδικοί διαιτητές της κλάσης, που περιλαμβάνει επίσης:
6 παίκτες και παίκτριες: Ντέιβιντ Ρόμπινσον (ΗΠΑ), Ζόραν Σλάβνιτς (Σερβία), Ζαν Ζακ Κονσεϊσάο (Αγκόλα), Άντριου Γκέιζ (Αυστραλία), Τερέζα Έντουαρντς (ΗΠΑ), Πάουλα Γκονσάλβες (Βραζιλία).
3 προπονητές: Τσέζαρε Ρουμπίνι (Ιταλία), Τζακ Ντόναχιου (Καναδάς), Πατ Σάμιτ (ΗΠΑ)
1 παράγοντας: Άλντο Βιτάλε (Ιταλία).

"Η κλάση του 2013 είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή", δήλωσε ο γ.γ. της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν. "Όλοι τους είναι σπουδαίες προσωπικότητες, ιδιαίτερα επιτυχημένοι εντός και εκτός παρκέ, που διακρίθηκαν επίσης για τον χαρακτήρα και τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν για τη διάδοση του αθλήματός μας. Ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε στο Σπίτι του Μπάσκετ και να τους τιμήσουμε".