• FIBA
  • Posted

Χριστόπουλος δίπλα στον "δράκο"!

xristopoulos

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει πιάσει ήδη δουλειά στην Κίνα, προσφάτως μάλιστα επέλεξε και τον βοηθό του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Θα είναι ένας ακόμα Έλληνας, ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Πεκίνο και στρώθηκε κι αυτός στη δουλειά!

Το κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων προπονητών στο εξωτερικό συνεχίζεται, αφού εντός συνόρων έχουν μεγαλύτερη πέραση οι... Ευρωπαίοι. Έτσι, ο Γιάννης Χριστόπουλος αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση που του έκανε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και θα είναι εφεξής ο άμεσος συνεργάτης του στην Εθνική ομάδα της Κίνας.

Ο Χριστόπουλος έγινε γνωστός από τη δουλειά του σε Απόλλωνα και Ολυμπιάδα Πατρών, Λάρισα και Τρίκαλα, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι έκανε το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό πηγαίνοντας στην Μπάγερν Μονάχου πρώτα ως συνεργάτης του Ντιρκ Μπάουερμαν και στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής της.

Το τηλεφώνημα του Γιαννάκη τον βρήκε με τη... βαλίτσα στο χέρι, έτοιμο να ταξιδέψει στο Πεκίνο, όπου έφτασε την Παρασκευή και στρώθηκε αμέσως στη δουλειά. Έτσι κι αλλιώς ο "δράκος" έχει ήδη αρχίσει να κάνει προπονήσεις, δις ημερησίως, και θα συνεχίσει να κάνει για τις επόμενες εβδομάδες, οπότε θα ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Κίνας για το Πανασιατικό Πρωτάθλημα.