• FIBA
  • Posted

Δικαίωση για FIBA Europe

Το CAS απέρριψε την πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει 28 ομοσπονδίες κατά της διοίκησης της FIBA Europe, η οποία κατόπιν τούτου παραμένει ισχυρή και... στη θέση της.

Όλα ξεκίνησαν πέρυσι τέτοιον καιρό περίπου, όταν ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Όλαφουρ Ράφνσον είχε απολύσει τον τότε γενικό γραμματέα Ναρ Ζανολίν. Ένας σεβαστός αριθμός ομοσπονδιών-μελών είχε ζητήσει τη σύγκληση έκακτης γενικής συνέλευσης, η οποία βάσει καταστατικού έπρεπε να συγκληθεί εντός 60 ημερών από την υποβολή του αιτήματος. Η διοίκηση της FIBA Europe, όμως, δεν τη συγκάλεσε ποτέ, μη θέλοντας προφανώς να ανακινήσει ζήτημα αμφισβήτησής της. Ωστόσο ώθησε τις "αντάρτισσες" ομοσπονδίες στην απόφαση να πρσφύγουν στο CAS υποβάλοντας κατ' ουσίαν πρόταση μομφής κατά της τωρινής διοίκησης.

Οι όποιες προσπάθειες για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης δεν καρποφόρησαν κι έτσι το CAS επιλήφθηκε και την Πέμπτη ανακοίνωσε την απόφασή του. Η οποία δικαιώνει τη διοίκηση της FIBA Europe κρίνοντας ότι ενήργησε σύννομα και δεν παρέβη το καταστατικό της με το να μη συγκαλέσει την έκτακτη γενική συνέλευση. Κατόπιν τούτων η διοίκηση του Όλαφουρ Ράφνσον βγαίνει πιο ισχυρή έναντι των αμφισβητιών της.