• FIBA
  • Posted

Η Σερβία στον τελικό και ο "Σάσα" κυνηγάει Γιαννάκη

servia rossia

Με «Λερναία Ύδρα» μοιάζει η Σερβία, που παρά τις πολλές απουσίες της σ΄ αυτό το Ευρωμπάσκετ, και τον σημερινό τραυματισμό του Γιόβιτς, πήρε μετά από 8 χρόινια, πανάξια την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής, νικώντας τη Ρωσία (87-79).

Εκεί η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα συναντήσει την μόνη αήττητη της διοργάνωσης, Σλοβενία, σε μία συνάντηση με χρώμα καθαρά Γιουγκοσλαβικής σχολής.

Κι αν η Σερβία κατακτήσει το «χρυσό», θα είναι και μία σημαντική στιγμή στην καριέρα του Τζόρτζεβιτς, αφού θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Παναγιώτη Γιαννάκη, που είναι ο μόνος στην Ευρώπη που έχει κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ ως παίκτης και ως προπονητής.

Μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη το 1992, ο Τζόρτζεβιτς με το τρίποντο που πέτυχε στη λήξη, η Παρτιζάν του «πρωτάρη» τότε Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης.

Ο Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της συνάντησης και αυτός που εξαφάνισε τις ανησυχίες στο τέλος με το τρίποντο που πέτυχε και μετέτρεψε το σκορ από 78-74 σε 81-74.

Σπουδαία και η απόδοση του Μαριάνοβιτς στο α΄ ημίχρονο, όταν οι Σέρβοι έκτισαν μία σημαντική διαφορά.Από την άλλη πλευρά ο Αλεξέι Σβεντ ήταν το Α και Ω της Ρωσίας και προσπάθησε να γυρίσει το ματς.

Η Σερβία όμως ήταν καλύτερη, πιο ομαδική και οι 21 ασίστ (έναντι 9) είναι ο καθρέπτης.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 34-48, 57-66, 79-87

ΡΩΣΙΑ (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 33 (6), Φριντζόν 3, Ιβλέφ, Αντόνοφ, Ζούμπκοφ 6, Κβοστόφ 10 (2), Μοζγκόφ 11 (9 ρ.), Βοροντσέβιτς 14 (3), Κουλάγκιν, Κουρμπάνοφ 2.

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 4, Μπογκντάνοβιτς 24 (3), Λούσιτς 13 (1), Μιλοσάβλιεβιτς 7 (1), Μπίρτσεβιτς 2, Στίματς, Μίσιτς 5 (1), Γκούντουριτς 3 (1), Γιόβιτς 8, Κούζμιτς 3, Μαριάνοβιτς 18