«Τεράστιο σεβασμό στον Διαμαντίδη»

holden1

Mπορεί ο Παναθηναϊκός να «καίγεται» για τη νίκη στη σημερινή αναμέτρηση με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και να αποτελεί το νούμερο ένα ζητούμενο για όλους μέσα στην ομάδα, αλλά υπάρχει σοβαρή περίπτωση ο Δημήτρης Διαμαντίδης να φτάσει σε ένα ακόμα μεγάλο επίτευγμα τη φετινή σεζόν...

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρειάζεται άλλους τέσσερις πόντους για να «πιάσει» τον Τζέι Αρ Χόλντεν στην 7η θέση του πίνακα των καλύτερων σκόρερ στην Ευρωλίγκα και πέντε για να τον ξεπεράσει. Συγκεκριμένα μετράει 2.384 πόντους έναντι 2.388 του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

O νυν σκάουτερ των Ντιτρόιτ Πίστονς στο ΝΒΑ μίλησε στο «GOAL» με χαρά για τον πάλαι ποτέ μεγάλο του αντίπαλο: «Δεν στενοχωριέμαι καθόλου που θα με ξεπεράσει (γέλια). Το αξίζει! Είναι μεγάλος παίκτης και εγώ είμαι χαρούμενος που μπορούν κάποιοι παίκτες να σημειώνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι η μαγεία του αθλητισμού. Ο Διαμαντίδης παίζει όλα αυτά τα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο και έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Του αξίζουν τα καλύτερα» ήταν τα πρώτα λόγια του Τζέι Αρ Χόλντεν, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Η καριέρα του ήταν φανταστική. Δούλεψε σκληρά και αξίζει πραγματικά όλη την αγάπη, τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων. Είναι κεφάλαιο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εγώ νιώθω τιμή που έπαιξα αντίπαλός του. Πρόκειται για έναν άνθρωπο τον οποίον λατρεύεις έξω από το παρκέ, αλλά τον... μισείς μέσα σε αυτό (γέλια). Είναι πραγματικός πολεμιστής και πραγματικά τρέφω τεράστιο σεβασμό για το πρόσωπό του».

Ενώ κατέληξε μιλώντας για τις... μεταξύ τους μονομαχίες: «Δεν πρόκειται να ξεχάσω τους δύο τελικούς που με κέρδισε (γέλια). Στην Αθήνα έπαιξαν καλύτερα και για να είμαι ειλικρινής ήταν και καλύτερη ομάδα από εμάς. Αντίθετα, στο Βερολίνο πίστευα ότι εμείς είχαμε καλύτερη ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα κερδίζαμε επτά φορές στις 10 σε περίπτωση που ξαναπαίζαμε. Εκαναν εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο! Γενικά οι μονομαχίες μας είχαν τον χαρακτήρα του ντέρμπι».