Ματς για όλα τα... γούστα

Ντέρμπι αλλά και παιχνίδια με ξεκάθαρα φαβορί περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αγώνων της Πέμπτης (29/11) στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας. Ξεχωρίζουν οι δύο αναμετρήσεις για τον όμιλο του Ολυμπιακού. Η Τσεντεβίτα φιλοξενεί την Εφές και η Κάχα Λαμποράλ το Μιλάνο.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας (29/11), για το γκρουπ του Παναθηναϊκού, η Χίμκι θα υποδεχτεί την Καντού (17.30). Οι Ρώσοι είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη νίκη, ένα αποτέλεσμα που το χρειάζονται στην προσπάθεια που κάνουν για να πλασαριστούν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Από την άλλη οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι θα παλέψουν για το «διπλό», θέλοντας να διατηρήσουν τις μαθηματικές τους ελπίδες για πρόκριση. Παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν και την κακή τους ψυχολογία μετά τις δύο διαδοχικές εντός έδρας ήττες από τον Παναθηναϊκό και τη Σιένα για Ευρωλίγκα και «Σπαγγέτι Σιρκουί» αντίστοιχα.

Για τον τρίτο όμιλο, η Εφές Πίλσεν έχει ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ για κοντραριστεί με την –επικίνδυνη- Τσεντεβίτα (19.30). Οι Κροάτες είναι δυνατοί στην έδρα τους και θα προσπαθήσουν για την έκπληξη που θα τους βάλει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι μοιάζουν ντεφορμαρισμένοι αλλά και ταπεινωμένοι από τη βαριά ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, όμως χρειάζονται το ροζ φύλλο για να μη χάσουν την επαφή τους με τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Επίσης για το τρίτο γκρουπ η Κάχα Λαμποράλ με νέο προπονητή τον Ζαν Τάμπακ θα φιλοξενήσει το Μιλάνο (21.30) παίζοντας την τελευταία ζαριά της για να παραμείνει στο κυνήγι της πρόκρισης στο TOP 16. Οι Βάσκοι έχουν πετύχει τη μοναδική τους φετινή νίκη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μέσα στην Ιταλία με 95-85. Το αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί ελπίδες, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο, η Κάχα θα υπερτερεί. Η Αρμάνι πάντως χρειάζεται πάση θυσία το «διπλό», καθώς κινδυνεύει αρκετά από την Τσεντεβίτα που βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω της.

Το θεωρητικά πιο αδιάφορο παιχνίδι διεξάγεται στο Τελ Αβίβ, με τη Μακάμπι να περιμένει τη Σαλόν (21.05) για να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από δύο συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα. Οι πρωταθλητές Γαλλίας έχουν βαθμολογικό κίνητρο, αλλά με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ.

Στο άλλο ματς του δεύτερου ομίλου η Προκόμ θα παίξει εκτός έδρας με την Άλμπα (20.00). Οι Βερολινέζοι αναμένεται να έχουν εύκολο έργο, καθώς οι πρωταθλητές Πολωνίας αποτελούν την ασθενέστερη ομάδα ολόκληρης της διοργάνωσης. Με νίκη, η Άλμπα «κλειδώνει» κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρόκριση της στην επόμενη φάση, που είναι και ο αρχικός της στόχος από το ξεκίνημα της σεζόν.

Τέλος το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο αναμετρήσεις του τέταρτου ομίλου. Η Μπάμπεργκ φιλοξενεί στο «σπίτι» της την ΤΣΣΚΑ (21.45). Η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ έχει εμφανιστεί κατώτερη των περιστάσεων και πολύ δύσκολα θα σταθεί εμπόδιο στην πρωταθλήτρια Ρωσίας. Την ίδια ώρα (21.45) η Παρτιζάν θα κοντραριστεί στο Βελιγράδι με τη Λιέτουβος Ρίτας. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα προσπαθήσει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές να ξεπεράσει την Μπάμπεργκ και να της «κλέψει» το εισιτήριο για το TOP 16.