Τα 7 τρίποντα του Μπράμος τον έκαναν.. εφτάψυχο

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Παναθηναϊκός στο ταξίδι για το Καντού, δεν τον λύγισαν και πήρε παλικαρίσια νίκη (71-69), που τον στέλνει στο «τοπ-16». Μ’  έναν εκπληκτικό Μάικ Μπράμος (21 π. με 7/9 τρ., 9 ριμπ., μηδέν λάθη), μακράν ο καλύτερος παίκτης της συνάντησης, ήταν αυτός που έδινε συνεχώς το «φιλί της ζωής» για να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό στο «Πάλα Ντέσιο». Ο Μπράμος έπαιξε και για τον απόντα Πάνκο, όπως και ο Λάσμε για τον Σχορτσανίτη και ο Διαμαντίδης και για τους "λίγους" Αμερικανούς γκαρντ δίπλα του. Ούτε ο Μπανκς, ούτε ο Κίτσεν, μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, ενώ ο Άμστρονγκ έχασε και την μεγάλη ευκαιρία να βάλει σε δίλημμα τους «πράσινους». Δεν άφησε τον παραμικρό ενδοιασμό για τυχόν αναθεώρηση της απόφασης ν’ αντικατασταθεί.

 Συνειδητοποιημένος ο Παναθηναϊκός ότι έπρεπε να αγωνιστεί χωρίς βασικούς παίκτες και να μη ν αντιμετωπίσει μοιρολατρικά το παιχνίδι, ξάφνιασε με το πάθος και την αποφασιστικότητά του την Καντού. Έπαιξε έξυπνα με τα φάουλ και άντεξε μέχρι το τέλος. Τότε μέτρησε  η πείρα και η κλάση του Διαμαντίδη, αλλά και το «κρύο αίμα» του Μπράμος.

 Η Ιταλική ομάδα 3΄10΄΄ πριν από τη λήξη πήρε την μεγαλύτερη διαφορά με 66-60 και όλα έδειχναν ότι «χάιδευε» τη νίκη. Δύο τρίποντα όμως από τον Μπράμος και τον Διαμαντίδη έφεραν σ΄ένα λεπτό την ισοφάριση και ο Λάσμε έδωσε το προβάδισμα  (66-68). Η Καντού ευστόχησε σε από τις 4 βολές που κέρδισε (68-68)και στα 49΄΄ ο Μπράμος έδωσε τη χαριστική βολή με τρίποντο.

Τελικά τα 22 (!) λάθη του Παναθηναϊκού δεν τον πλήγωσαν. Κάπου τα ισοστάθμισε με τη διαφορά στα ριμπάουντ. Πήρε 12 περισσότερα (39 έναντι 22). Τι να πει και η Καντού που υπέπεσε μόνο σε 9 λάθη και είχε σε καλή βραδιά τον Ταμπού που έκανε τη ζημιά στο α΄ ημίχρονο, αλλά και τους Τάιους, Λέουνεν.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε διπλά κερδισμένος από τον σημερινό αγώνα. Όχι μόνο για τη νίκη που είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία, αλλά και γιατί ανασυντάχτηκε, πολέμησε και χαλυβδώθηκε ψυχολογικά για τη συνέχεια.

 Τα δεκάλεπτα: 15-19, 34-34, 50-54, 69-71

 ΚΑΝΤΟΥ (Α. Τρινκιέρι): Κούντλατσεκ, Μαρκοϊσβίλι 5 (1),  Λέουνεν  11 (3),  Ματσαρίνο, Μπρουκς 6, Τάιους 18, Ταμπού 17 (3), Αραντόρι 10, Κουζέν 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  (Α. Πεδουλάκης): Μπράμος 21 (7), Ματσιούλις 6, Άρμστρονγκ ), Ούκιτς 7 (1), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 15 (3), Κίτσεν 2, Μπανκς 9.