«Έχω έξι με δώδεκα μήνες ζωής...»

 

huffmann

Απίστευτη είναι η ιστορία του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα, Νέιτ Χάφμαν. Όπως είχατε διαβάσει πριν από δύο μέρες, ο πάλαι ποτέ σέντερ της Μακάμπι διεγνώσθη με καρκίνο στον πνεύμονα και μάλιστα σε τελικό στάδιο, ο οποίος έχει κάνει μετάσταση παντού!

Η κατάστασή του κρίνεται κάτι παραπάνω από κρίσιμη, κάτι που παραδέχθηκε και ίδιος μιλώντας στην ιστοσελίδα του Ισραήλ www.sport5.co.il. Μάλιστα συγκλόνισε με τα όσα είπε αφού παραδέχθηκε ότι μετράει... μήνες ζωής! «Πήγα στην ογκολόγο μου. Μου είπε ότι έχω έξι με 12 μήνες ζωής. Αν κάνω χημειοθεραπεία θα έχω 12 μήνες ζωής, αν όχι τότε μισό χρόνο. Δεν ξέρω τι να κάνω, είναι μια δύσκολη απόφαση, αφού η χημειοθεραπεία σε εξαντλεί και θα έχει παρενέργειες. Από όσα μου έχουν πει, πλέον ο καρκίνος είναι στο τελικό στάδιο. Που και που ο θεός κάνει θαύματα, αλλά ίσως κάτι τέτοιο να μη γίνει στην περίπτωση μου» ήταν τα συγκινητικά λόγια του Χάφμα, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: 

«Ευχαριστώ για τα ευγενικά μηνύματα και τις προσευχές. Προσπαθώ να απαντήσω σε όλους. Έχω προσκληθεί στο ματς της Μακάμπι στο Σικάγο, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω με δεδομένη την κατάσταση μου. Έχω δεχθεί αμέτρητα μηνύματα στο facebook. Έχω πάρει πολλά μηνύματα από φιλάθλους που θέλουν να με δουν στο Ισραήλ, που με αγαπούν. Δεν έχω πει ακόμα στο γιο μου για την κατάσταση μου. Θα το κάνω σήμερα. Η σύζυγος μου κλονίστηκε όταν της το είπα. Είναι δυνατή και με στηρίζει. Έχει αναλάβει τα πάντα, τη γραφειοκρατία. Είναι δύσκολο, τα κάνει όλα και δεν είναι απλό. Απολαμβάνω κάθε λεπτό που είμαι μαζί της».

Εξίσου τραγική είναι και η ιστορία της πρώην συζύγου του, Τζένιφερ: «Η Τζένιφερ αυτοκτόνησε πριν από δύο εβδομάδες. Κρεμάστηκε. Είχαμε χάσει την επαφή μας τα τελευταία χρόνια. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι κάποιος που ήταν σημαντικό μέρος της ζωής σου και σου έδωσε πολλά σημαντικά πράγματα τελείωσε έτσι».