Τη «σκότωσε» σε νεκρό χρόνο

Το καλάθι του Κέλβιν Ρίβερς ακριβώς με την εκπνοή αποδείχτηκε αρκετό για τη Χίμκι ούτως ώστε να καταβάλλει εντός έδρας την αντίσταση της Φενέρμπαχτσε με 71-70.

Οι Ρώσοι πέτυχαν την τρίτη διαδοχική τους νίκη στη διοργάνωση και πλέον ελπίζουν σε «στραβοπάτημα» της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, με στόχο να την πιάσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου.

Οι ηττημένοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ Μπο Μακ Κάλεμπ, αλλά ο Μπαρίς Ερμίς ο οποίος έπαιξε αρκετά λεπτά είχε ικανοποιητική απόδοση και έντεκα πόντους.

Εννιά δευτερόλεπτα πριν το τέλος η Φενέρ ήταν μπροστά με 70-69. Ο Ζόραν Πλάνινιτς της Χίμκι οργάνωσε μία επίθεση με αποδέκτη τον Σεργκέι Μόνια. Ο Ρώσος σμολ φόργουορντ αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε, με τον Ρίβερς να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και να σκοράρει. Η φάση ήταν οριακή με τους διαιτητές να κοιτούν αρκετές φορές το βίντεο μέχρι να αποφασίσουν ότι το καλάθι είναι εμπρόθεσμο.

Τελικά το συγκρότημα του Ρίμας Κουρτινάιτις έφτασε τις τέσσερις νίκες σε έξι παιχνίδια, την ώρα που η Φενέρ έχει τρεις.

Δεκάλεπτα: 17-18, 39-29, 56-51, 71-70

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Όγκουστιν 2, Φριτζόν 12 (2), Κόπονεν 3 (1), Λόντσαρ 4, Ρίβερς 14 (1), Μόνια 5 (1), Κχοστόφ, Ζουκανένκο 3 (1), Πλάνινιτς 11, Ντέβις 8, Νίλσεν 9

Φενέρμπαχτσε (Πιανιτζιάνι): Ονάν 5 (1), Ερμίς 11, Σάτο 9 (1), Μπρέμερ 2, Άντερσεν 17 (1), Σαβάς 2, Μπατίστ 5, Καραμάν, Μπογκντάνοβιτς 11, Πρέλντζιτς 8