Ζοτς: «Με έμαθε πολλά πράγματα ο Παύλος Γιαννακόπουλος»

4564295 1

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ξεχώρισε στην συνέντευξη Τύπου του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», μιλώντας για την προσωπική του σχέση με τον μεγάλο ηγέτη του Παναθηναϊκού και κάνοντας αναφορά σε όσα τον δίδαξε.

Αναλυτικά:

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Είναι ξεχωριστό για εμένα. Προσωπικά είναι πολύ ιδιαίτερο γιατί πέρασα 13 χρόνια μαζί με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και την οικογένεια του.

Έκανε πολλά πράγματα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ κι όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Με δίδαξε πολλά πράγματα, μου μιλούσε για τη ζωή, για την αξία της ζωής και για πράγματα που μίλαγα μόνο με κοντινά μου πρόσωπα.Δεν μπορώ να εκφράσω τα ακριβή συναισθήματά μου, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ». 

Συνεχίζοντας ο Ομπράντοβιτς πρόσθεσε: «Γνώρισα τον Παύλο το 1992, ήμουν μέλος της εθνικής Γιουγκοσλαβίας, και είχαμε ένα ξεχωριστό δείπνο. Εκείνη την περίοδο καταλάβαινες όταν μιλούσες με τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο ότι αγαπούν το μπάσκετ και ήθελαν να το βοηθήσουν.

Όλοι στην Ευρώπη ξέρουν την οικογένεια, ο σεβασμός που έχει είναι απίστευτος και όλοι καταλαβαίνουν πόσα έχει προσφέρει στο μπάσκετ. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος πόσοι μεγάλοι παίκτες έχουν παίξει για τον Παναθηναϊκό. Είναι εύκολο να καταλάβεις πως η οικογένεια αυτή άλλαξε το μπάσκετ. Θα επαναλάβω ότι είναι προνόμια για εμένα που είχα την τιμή να μιλήσω για πράγματα με τον Παύλο, όπως είναι η ζωή».

Τσάβι Πασκουάλ: «Ευχαριστώ τις τρεις ομάδες που αποδέχτηκαν την πρόταση μας για ένα τουρνουά που θα τιμήσουμε τον Παύλο Γιαννακόπουλο . Θέλουμε να ξεκινήσουμε με καλή εικόνα μπροστά στον κόσμο μας. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη».

Νικ Καλάθης: «Ευχαριστώ τις τρεις ομάδες που ήρθαν στο τουρνουά και τίμησαν έναν άνθρωπο που άλλαξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Μεγάλη ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας αλλά έχει μικρή σημασία. Το θέμα είναι για ποιον γίνεται αυτό το τουρνουά. Δε θα τον ξεχάσουν ποτέ οι φίλοι του Παναθηναϊκού, οι υπάλληλοι στη ΒΙΑΝΕΞ, η οικογένειά του. Πρόσφερε πολλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σαν εκπρόσωπος της Χίμκι είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε, όχι τόσο για τους αγωνιστικούς λόγους όσο για τη σημασία της μνήμης του Παύλου Γιαννακόπουλου».

Αντονι Γκιλ: «Ευχαριστούμε που μας κάλεσε ένα ιστορικό κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός, μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε σε ένα τόσο δυνατό τουρνουά».

Νέβεν Σπάχια: «Από το 1996 είχαν την τιμή και την τύχη να γνωρίσω τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Μετά από 22 χρόνια είμαι μέρος ενός τουρνουά για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ενας άνθρωπος που βοήθησε και μας, όχι μόνο τον Παναθηναϊκό. Είναι νωρίς στη σεζόν, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ ώστε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα γεμίσει τις εξέδρες»,

Τζον ΝτιΜπαρτολομέο: «Είναι τιμή για μας να βρισκόμαστε εδώ και ευχαριστούμε τον Παναθηναϊκό που μας κάλεσε σε ένα τουρνουά για τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου».