Καλύτερη η άμυνα της Εφές

Σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται αφάνταστα να βρουν το δρόμο για το καλάθι και να κοντράρονται για το ποια έχει την καλύτερη άμυνα, η Εφές νίκησε τη Ζαλγκίρις εντός έδρας με 56-52 και τη βύθισε ακόμα περισσότερο.
Πλέον οι Τούρκοι μετρούν τέσσερις επιτυχίες και μία αποτυχία, ενώ ακριβώς το αντίστροφο ρεκόρ έχουν οι πρωταθλητές Λιθουανίας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με τη βοήθεια του κόσμου τους και «όπλο» τους την καλή τους άμυνα ξέφυγαν με επτά πόντους διαφορά (15-8).

Η εικόνα στη δεύτερη περίοδο δεν ήταν διαφορετική με τους φιλοξενούμενους πάντως να συνέρχονται και να πλησιάζουν στο σκορ ακριβώς με τη λήξη τουπρώτου ημιχρόνου (27-23).

Το ντέρμπι της άμυνας συνεχιζόταν με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς οι παίκτες του Χοάν Πλάθα αν και βρίσκονται συνεχώς πίσω, δεν παρατούσαν το ματς μιας και ήθελαν το «διπλό» για να μπουν γερά στο κόλπο της πρόκρισης στους «8».

Η Εφές όμως επέμενε... αμυντικά και περιορίζοντας τα ατού των αντιπάλων κατόρθωσε να επικρατήσει με 56-52, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη για φέτος κόντρα στο σύλλογο από το Κάουνας, στον τρίτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Κορυφαίος για τους θριαμβευτές ο Τζαμόν Λούκας ο οποίος πρόσφερε δέκα πόντους, οκτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Πρώτος σκόρερ πάντως ήταν ο Σάσα Βούγιασιτς με δώδεκα. Στον αντίποδα δύο παίκτες σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων και ηγήθηκαν επιθετικά. Ο λόγος για τους Κουζμίνσκας και Ντάρντεν. Αμφότεροι πρόσφεραν από δέκα.

Δεκάλεπτα: 15-8, 27-23, 41-36, 56-52

Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 5, Βούγιασιτς 12 (2), Ερντέν 4, Τουντσερί, Σιπ 11 (1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 10 (3), Λούκας 10 (1), Γκιουλέρ, Μπάρατς

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 10 (2), Τζάαμπερ 3, Πόποβιτς 7 (1), Λαβρίνοβιτς Ντ. 3, Γιανκούνας 2, Ντέλας 2, Κουζμίνσκας 10 (1), Λαφαγιέτ 6 (1), Καουκένας 1, Λαβρίνοβιτς Κ. 8