Πιστοποίησαν την ανωτερότητά τους (pics)

Το ντέρμπι εξελίχθηκε σε περίπατο για τους «πράσινους» που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά σε όλους τους τομείς.
Ο Παναθηναϊκός με το υλικό που διέθετε, απλώς επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που τον ήθελαν αδιαφιλονίκητο φαβορί και μόνο με «χαρακίρι» θα μπορούσε να χάσει τον τίτλο.
Από τη στιγμή μάλιστα που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία αυτή και επέστρεψε  στην Πτολεμαΐδα, αμέσως μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, τα πράγματα έγιναν  ακόμη πιο εύκολα για την ομάδα του Κ. Παπαδόπουλου.
Δεκάλεπτα: 25-15, 53-33, 74-45, 97-61
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Κασιούμης 2, Λούντζης 26, Κακαργιάς, Μαϊντόμπε 5, Σταύρος 2, Μακρυγιάννης 13, Ιορδάνου, Γκάτζο 11, Παπαδόπουλος, Καμαριανός 7, Παπαγιάννης 14, Χαραλαμπόπουλος 16.
ΙΚΑΡΟΣ (Λιόγας): Ιορδάνογλου10, Ντουζίδης13, Πασσαλίδης, Σκουφής3, Ναούμης 3, Παπαδάκης 9, Τάρλας 10, Βλάχος 3, Σάλεχ, Δορλής 3, Κουρέπης 5, Γιωτάκης 3.

 

Στους άλλους δύο αγώνες της τελευταίας ημέρας, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας 77-55 και κατέλαβε την τρίτη θέση, ενώ την πέμπτη πήρε ο Αρίων Ξάνθης που επικράτησε του Ηρακλείου με 97-89.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αναδείχθηκε από τους προπονητές πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ στην καλύτερη πεντάδα επιλέγησαν και οι άλλοι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μιχάλης ΛΚούντζης) μαζί με τον Ηλά Θεοδωρίδη του Ηρακλείου.