Reunion για την τάξη του ’75

Εκεί όπου έγραψαν μία από τις ωραιότερες σελίδες της καριέρας τους. Εκεί αύριο και αργότερα σε ταβέρνα, θα αναπολήσουν μαζί με τους προπονητές τους Κώστα Αναστασάτο, Θόδωρο Ροδόπουλο και όσους ήταν κοντά τους τότε, τις πιο όμορφες στιγμές των εφηβικών τους χρόνων.
Με τη σειρά όπως είναι στην παραπάνω φωτό, ο Κώστας Μπατής (ΠΑΟ), ο Στέλιος Πλωμαρίτης (Έσπερος Θ.),  ο Βασίλης Αγραφιώτης (ΒΑΟ), ο Παναγιώτης Γιαννάκης (Ιωνικός Νικ.), ο Κώστας Μαγκουνής (Αιγάλεω), ο Λιβέρης Ανδρίτσος (Έσπερος Καλ.) και κάτω: ο Δημήτρης Καλπάκης (Αναγέννηση Θ.), ο Παναγιώτης Αλεξανδρής (Ολυμπιακός), ο Κώστας Κακογεωργίου (ΠΑΟ), ο Μέμος Ιωάννου (ΠΑΟ), ο Γιάννης Τσουμής (Ηρακλής), ο Κώστας Χρυσικάκης (Σπόρτιγκ), αλλά και ο Παναγιώτης Καγκίδης (Σπόρτιγκ), που αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή και τους συνάντησε αργότερα στην ομάδα των εφήβων, θα έχουν πολλά να θυμηθούν από τους πέντε αγώνες της τελικής φάσης (Πορτογαλία 69-37, Ισπανία 65-51, Σουηδία 68-47, Βέλγιο 78-72, Γιουγκοσλαβία 77-67 και τελικός με Σοβ. Ένωση 61-64), στο αδιαχώρητο από κόσμο γήπεδο των Πατησίων.

Αυτή η ομάδα των γεννημένων το 1958 και ’59, έσφυζε από ταλέντο και ο ημιτελικός με τη Γιουγκοσλαβία με τον Δημήτρη Καλπάκη να σημειώνει 29 πόντους και τον Βασίλη Αγραφιώτη να καρφώνει στο καλάθι των «πλάβι», όπως και ο τελικός με το πάθος των Γιαννάκη, Τσουμή να ξεχειλίζει, θα μείνουν αξέχαστοι.
Για το αυριανό reunion μη νομίζετε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην Ομοσπονδία ή σε κάποιο άλλο φορέα του μπάσκετ. Το διοργάνωσαν τα ίδια τα παιδιά με προτροπή των Θεσσαλονικέων Βασίλη Αγραφιώτη και του Γιάννη Τσουμή, που πάντα ήθελαν να ξανασυναντηθούν όλοι μαζί, όπως και τότε που είχαν δεθεί και είχαν δημιουργήσει μία όμορφη παρέα.