Ντέρμπι για όλα τα… γούστα!

A2 PAGRATI

Δεύτερη αγωνιστική για την Α2 το Σάββατο (20/10) με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει επτά πολύ δυνατές αναμετρήσεις. Οι ομάδες που ξεχώρισαν στην πρεμιέρα αναμετρόνται μεταξύ τους ενώ δε λείπουν και τα παιχνίδια που… υπόσχονται εκπλήξεις.


Η πρεμιέρα σίγουρα έδειξε το δρόμο που αναμένεται να βαδίσουν οι περισσότερες ομάδες της φετινής σεζόν, ωστόσο στη δεύτερη στροφή θα πρέπει να αποδείξουν πως όντως μπορούν να κάνουν ανάλογη πορεία.
Ας δούμε αναλυτικά τις αναμετρήσεις:

ΟΦΗ - Νέα Κηφισιά
Ίσως το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Μπορεί οι γηπεδούχοι να μην βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και πιθανότατα να μην έχουν στη σύνθεσή τους, τους Βουκαντίνοφ, Καραδολάμη, ωστόσο η έδρα τους μπορεί να τους δώσει σημαντική βοήθεια.
Από την άλλη η Νέα Κηφισιά ξέρει πως αν περάσει από το ΒΑΚ τότε θα έχει αποκομίσει πλεονέκτημα. Πάντως δε θα αγωνιστεί ο Νικητάκης ενώ αμφίβολος παραμένει ο Τζιάλλας.

Νίκη Βόλου - Ερμής Λαγκαδά
Πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση στην ιστορία της για τη Νίκη στο γήπεδό της και μάλιστα η διοίκηση του συλλόγου έχει απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο ώστε να γεμίσει το γήπεδο. Οι γηπεδούχοι αναζητούν την πρώτη τους νίκη στην Α2 κόντρα σε μία ομάδα με την οποία έχει ίδιους στόχους.
Ο Ερμής Λαγκαδά έδειξε στο πρώτο του παιχνίδι πως έχει τη δυνατότητα να πάρει προβάδισμα στη μάχη της παραμονής, ωστόσο αυτό εν πολλοίς κρίνεται στις εκτός έδρας νίκες.

Φιλαθλητικός - Τρίκαλα BC
Τα μεταξύ τους περυσινά ντέρμπι στη Β’ Εθνική, συνεχίζονται φέτος και στην Α2. Ο Φιλαθλητικός θέλει να… εξαργυρώσει τη μεγάλη του νίκη στις Σέρρες στην πρεμιέρα και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα με την οποία αναμένεται να «κονταροκτυπηθεί» μέχρι το τέλος.
Από την άλλη τα Τρίκαλα που θα παίξουν και πάλι δίχως τον Λεπενιώτη, έχασαν στην πρώτη αγωνιστική από το Λαύριο στην έδρα τους.

Αγία Παρασκευή - Ίκαροι Σερρών
Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες στην πρώτη αγωνιστική αλλά σίγουρα αυτή των Ικάρων στην έδρα τους «πόνεσε» περισσότερο.
Οι γηπεδούχοι, νεοφώτιστοι στην Α2, θα παραταχθούν δίχως τον Κορωνίδη και θέλουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στην κατηγορία. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι θέλουν να «ρεφάρουν» ώστε να μην μείνουν πίσω στη μάχη των πρώτων θέσεων από την αρχή του πρωταθλήματος.

Ηράκλειο - Δόξα Λευκάδας
Δεύτερο παιχνίδι την ίδια μέρα μέσα στο Ηράκλειο, με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τη Δόξα Λευκάδας. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από βαριά ήττα στο παιχνίδι στο Παγκράτι σε αντίθεση με τη Δόξα που πήρε -έστω και αγχωτική- νίκη στην έδρα της επί της Νίκης.
Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Λαύριο - Παγκράτι
Στην πρεμιέρα σημείωσαν εντυπωσιακές νίκες, είτε λόγω έκτασης (Παγκράτι) είτε λόγω δυναμικότητας και έδρας του αντιπάλου (Λαύριο).
Πλέον οι δύο ομάδες θα ψάξουν το ζευγάρωμα στις επιτυχίες ώστε να παραμείνουν στο γκρουπ της πρώτης θέσης της βαθμολογίας. Οι Σερέλης και Λιόγας δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα.

Αρκαδικός - Κόροιβος Αμαλιάδας
Το Πελοποννησιακό ντέρμπι στην Τρίπολη. Ο γηπεδούχος Αρκαδικός αναζητά την πρώτη του νίκη στη σεζόν κόντρα σε έναν Κόροιβο που εντυπωσίασε στην πρεμιέρα κόντρα στον ΟΦΗ δείχνοντας μπορεί να αποτελέσει μία από τις εκπλήξεις της σεζόν.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Λαυρίου

17.00

Λαύριο-Παγκράτι

Ψαριανός-Μαγκλογιάννης-Μπούκας

Ζωγράφου

17.00

Φιλαθλητικός-Αίολος Τρ.

Γεωργιάδης-Επιτροπάκης-Μάλαμας

Κοντόπευκου

17.00

ΚΑΠ-Ίκαροι Σερρών

Σταματόπουλος-Δεσλής-Κοντίλης

Βαρδινογιάννειο

15.00

ΟΦΗ-Ν. Κηφισιά

Μπήτης-Τζαφλέρης-Νικολούλης

Τρίπολης

17.00

Αρκαδικός-Κόροιβος Αμ.

Καλδίρης-Ανδρικόπουλος-Πόντας

Ν.Ιωνίας Μαγν.

17.00

Νίκη Βόλου-Ερμής Λαγκαδά

Παφίλης-Θεονάς-Αναστόπουλος Α

Λίντο

14.00

Ηράκλειο-Δόξα Λευκάδας

Αργυρού-Πουρσανίδης Κ-Ευφραιμίδης