Ήττα με... χαμόγελα

xaralampid
 
Το πρώτο δείγμα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό για τον ΠΑΟΚ, παρά την ήττα από τη Παρτίζαν με 76-71 σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στη Γευγελή. Ο Δικέφαλος «έμεινε» από λύσεις στη τελευταία περίοδο. Την ίδια ώρα… ανεβαίνει το θερμόμετρο για τον Μαρκ Πέιν.
Και μόνο η παραδοχή του (πάντα) απαιτητικού και… ανικανοποίητου, Σούλη Μαρκόπουλου (σ. σ. είπε πως «δεν περίμενα ότι θα αντέχαμε τόσο πολύ), σημαίνει πολλά. Ο ΠΑΟΚ βασίστηκε στη τριάδα των Χαραλαμπίδη, Τσαϊρέλη και Μπόγρη κι έφθασε στο σημείο να προηγηθεί με διαφορά 10 πόντων (57-47) στο τέλος της τρίτης περιόδου και αφού οι Σέρβοι είχαν την πρωτοπορία σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους (16-21, 10’ και 35-39 στο ημίχρονο). Το επιμέρους σκορ για την ελληνική ομάδα έφθασε το 22-8 στη 3η περίοδο, αλλά στη τελευταία, έμεινε από δυνάμεις και από λύσεις. Η Παρτιζάν έκανε την ανατροπή (66-53, 35’), ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης με 3ντο του Κώστα Χαραλαμπίδη, 40 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (71-70), δίχως όμως να πετύχει την ολική ανατροπή. «Δείξαμε καλά σημεία, χρειαζόμαστε δουλειά. Τα παιδιά είναι πολύ φορτωμένα από το πρόγραμμα των προπονήσεων. Πάντως, στο 3ο δεκάλεπτο ήμασταν καλοί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.
ΠΑΟΚ: Τσόχλας 11(2), Νικολόπουλος, Χαραλαμπίδης 14(2), Κασελάκης 5(1), Vucicevic 3(1), Δέδας 5(1), Μαργαρίτης 7(2), Μπόγρης 10, Τσαϊρέλης 16, Λιάπης.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Μίτσοβιτς, Μπαζμπράντιτσα 5, Μιλοτίνοβ 5, Βέστερμαν 18(1), Ποτ 4, Ζλόβαριτς 2, Μιλοσάβλιεβιτς 28(2), Μαλέσεβιτς 7, Μαρέλια 1, Σάλιτς 3, Άντριτς 3(1).
 
Σε αναμονή για τον Πέιν
Όπως είχε αποκαλύψει το Basketnews, ο Μαρκ Πέιν είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ για την περιφερειακή γραμμή. Ωστόσο, όσο ο Αμερικανός παραμένει δεσμευμένος με τον Πανιώνιο, ο Δικέφαλος υποχρεωτικά τηρεί στάση αναμονής. Συν τοις άλλοις, οι απαιτήσεις του 25χρονου φόργουορντ είναι σχεδόν οι διπλάσιες σε σχέση με την προσφορά του ΠΑΟΚ. Στα αρνητικά δεδομένα της υπόθεσης εντάσσεται και το ban από τη ΦΙΜΠΑ που έχει ο Πανιώνιος λόγω Ζορόσκι. Και το τελευταίο γεγονός, ενδεχομένως να αλλάξει την αρχική απόφαση των Νεοσμυρνιωτών περί αποδέσμευσης του αθλητή.