Ο κατήφορος του ΠΑΟΚ, συνεχίζεται...

tytyt

Ο ΠΑΟΚ είχε πάλι ένα από τα γνωστά νεκρά του διαστήματα στην τέταρτη περίοδο και γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη του ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, αυτήν τη φορά από τη Φάλκο Σομπατέλι με 76-66.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με υπερβολική αστοχία και εκεί ανέλαβε δράση ο Εγκεκέζε, δίνοντας το 2-7 στον «Δικέφαλο» από την περιφέρεια. Οι Μπεστ και Ουίγκινς έβρισκαν τις λύσεις από μακριά και διατηρούσαν ένα σταθερό προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ, που έπαιζαν και καλή άμυνα που οδηγούσε σε άστοχα σουτ τους παίκτες των Ούγγρων. Ο Ουίγκινς έφερε το 11-20, όμως εκεί η Σομπατέλι απάντησε με σερί 5-0 και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 16-20.

Η Σομπατέλι έφτασε στο συνολικό 11-0 το σερί της και προηγήθηκε 22-20 στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Οι περιφερειακοί του ΠΑΟΚ βρήκαν τις λύσεις και διατηρούσαν το +2 για τον «Δικέφαλο», που είχε βαλτώσει την άμυνά του ια μάζευε και τα ριμπάουντ και δη τα επιθετικά που του έδιναν και δεύτερες επιθέσεις. Ο Σμιθ έδωσε το -4 στον ΠΑΟΚ, όμως οι Ούγγροι απάντησαν με σερί 6-0 και προηγήθηκαν 32-30.

Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη άρχισαν να αστοχούν σε πολλά ελεύθερα σουτ, όμως η Σομπατέλι δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί μέσα στο καλάθι και ο ΠΑΟΚ έβαλε σωστά την μπάλα μέσα στο ουγγρικό καλάθι και με σερί 6-0 από τους περιφερειακούς του ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο 32-36.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το +4 με λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα. Η Σαμπατέλι απάντησε με 4-0 σερί και προηγήθηκε 41-39 και το ματς πήγαινε πόντο πόντο. Τα τρίποντα των περιφερειακών έφεραν στο +3 τον «Δικέφαλο», όμως η Σομπατέλι με 4-0 σερί βρέθηκε στο +2. Το μαρς ξαναπήγαινε πόντο πόντο, αφού ο ΠΑΟΚ δεν είχε σταθερέ λύσεις στην επίθεση και δε φαινόταν η καλή άμυνα που έπαιζε. Τελικά, ο Ουίγκινς με τρεις εύστοχες βολές έφερε το 55-56 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε ένα σερί 6-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου και βρέθηκε πίσω στο σκορ, αφού οι «ασπρόμαυροι» δεν έβρισαν τις κατάλληλες λύσεις από την περιφέρεια και βρίσκονταν πίσω με -3 και -5. Όμως, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σερί 4-0 και μείωσε στο -1, βελτιώνοντας την άμυνά μέσα στη ρακέτα και φεύγοντας σε αιφνιδιασμούς. Όμως, υπήρξαν κάποιες βιαστικές επιλογές στις γρήγορες επιθέσεις μετά τα λάθη των παικτών της Σομπατέλι που βρέθηκε ξαφνικά στο +10 με 9-0 σερί των Ούγγρων, αφού δεν υπήρχε τίποτα σωστό σε άμυνα και επίθεση για τους «ασπρόμαυρους» και το ματς ολοκληρώθηκε στο 76-66.