«Μάθαμε από το παιχνίδι στην Τουρκία»

PROPONISI PANATHINAIKOU 6

Χωρίς προβλήματα θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός την Μάλαγα στο κλειστό του ΟΑΚΑ (8/1, 21:45), με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να στέκεται στο κακό ξεκινημα που είχε κάνει η ομάδα του στην Τουρκία.

«Η Μάλαγα είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό προπονητή. Πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαίτερα, γιατί έχουν ενέργεια, είναι πολύ καλοί τακτικά, ενώ παίρνουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ που τους δίνουν επιπλέον ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο πρώτο ματς του Top16 στην Κωνσταντινούπολη δεν παίξαμε καλά, μπήκαμε άσχημα στην αρχή, στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό αλλά πλέον ήταν αργά. Μάθαμε από αυτό το παιχνίδι, διορθώσαμε τα λάθη μας και κοιτάμε να μην τα επαναλάβουμε. Ξέρω όλους τους παίκτες της Μάλαγα, σε οποιαδήποτε θέση παίζουν είναι ανταγωνιστικοί, γι’ αυτό θα πρέπει να τους προσέξουμε όλους» δήλωσε ο τεχνικός των «πρασίνων».

Αναφερόμενος στα ατού της Μάλαγα σχολίασε: «Έχουν δύο σουτέρ σε πολύ καλή κατάσταση, τον Σμιθ και τον Τζάκσον. Διαθέτουν εκρηκτικότητα στους γκαρντ με Νέλσον και Νέντοβιτς, που μπορούν να πιέσουν την μπάλα και την ίδια στιγμή να είναι διεισδυτικοί. Θα είναι δύσκολο. Από την άλλη έχουν εμπειρία με τους Χέντριξ και Τόμας κάτω από το καλάθι, μεγάλα κορμιά και αθλητικότητα με τον Βάθκεθ. Σουάρεθ, Ντίαθ και Ντίεθ φέρνουν εμπειρία στην περιφέρεια. Είναι μια καλή, ολοκληρωμένη ομάδα, μια ομάδα επιπέδου Euroleague. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και  προετοιμασμένοι».

Από μέρους του ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα, σίγουρα όμως παίζουμε στο ΟΑΚΑ και η νίκη είναι αυτονόητος στόχος. Θέλουμε να κάνουμε μία αρχή στο ΟΑΚΑ. Η Μάλαγα έχει κάνει μεγάλες νίκες είναι μία επιθετική ομάδα, εμείς όμως θέλουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας, παίζουμε στο γήπεδό μας κι αν καταφέρουμε να το κάνουμε θα επικρατήσουμε. Κάθε μέρα είμαι καλύτερα, είμαι λίγο πίσω βέβαια αγωνιστικά, αλλά θέλω κι εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Mακάρι αύριο να βοηθήσω από τη μεριά μου όσο μπορώ».

Τέλος, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είπε: «Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να έχουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, να μην επιβάλει το δικό της ρυθμό η Μάλαγα και αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε τι είδους παιχνιδιού παίζει. Ήταν μία σχετικά καλή αρχή στη δεύτερη φάση, αν και δε φύγαμε με ένα θετικό αποτέλεσμα που θέλαμε από την Κωνσταντινούπολη. Από εκεί και πέρα τώρα ξέρουμε ότι τώρα είναι τα σοβαρά και σημαντικά παιχνίδια. Κάθε εντός έδρας παιχνίδι μετρά, κάθε εντός έδρας νίκη σε φέρνει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση. Θέλουμε και μία ή δύο εκτός έδρας νίκες για να περάσουμε, αλλά από εκεί και πέρα στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, είτε αυτό είναι στο ΟΑΚΑ, είτε εκτός έδρας».

Σε ερώτηση σχετικά με τον Τζάκσον απάντησε ότι: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση».