Δύο συν ένα «μπαμ» τίτλου!

Αποφασισμένοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παρουσιάζονται στον Παναθηναϊκό! Αν και απομένουν λίγες ώρες μέχρι το deadline για αλλαγές στην Basket League, οι «πράσινοι» αναμένεται να ανακοινώσουν ολικό λίφτινγκ ενόψει των πλέι οφ!

Μετά το «διαζύγιο»με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και την διαφαινόμενη τιμωρία του Τζέιμς Γκιστ ύστερα από την υπόθεση της ινδικής κάνναβης, στον Παναθηναϊκό κινήθηκαν άμεσα προκειμένου να ενισχυθούν ενόψει των πλέι οφ! Και μάλιστα με τρεις παίκτες!!

Για τη θέση του Γκιστ επιλέχθηκε ο γνωστός ΝΒΑer Κένιον Μάρτιν, ο οποίος αν και διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του αποτελεί μεταγραφή από το πρώτο ράφι! Πόσω μάλλον από τη στιγμή που θα αγωνιστεί μόνο στο πρωτάθλημα και δεν θα έχει την καταπόνηση από τα συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρώπη. Αναμφίβολα πρόκειται για σπουδαίο όνομα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού έχοντας 15 χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ.

Άλλωστε διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι επιλέχθηκε στην κορυφή του ντραφτ το 2000 από τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς. Σε αυτό το διάστημα μέτρησε περισσότερα από 800 παιχνίδια σε κανονική περίοδο και πλέι οφ!

Και να ‘ταν μόνο αυτός; Οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να ενισχύσουν και την περιφέρειά τους. Μάλιστα βρίσκονται πολύ κοντά και στην απόκτηση του Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος αγωνίστηκε με επιτυχία στον ΠΑΟΚ τη περσινή σεζόν, ενώ ξεχώρισε και στη VTB League με τη φανέλα της Αστάνα. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει τις ασίστ για... ψωμοτύρι (φέτος είχε 9,3 κατά μ.ο.), αν και έχει όλα τα φόντα για να «εκτελέσει» έξω από τα 6.75μ.

Στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν να κάνουν μπάσιμο για τον επαναπατρισμό του Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος μετακόμισε στο Καζάν πριν από τρία χρόνια. Όμως η περίπτωση του διεθνής φόργουορντ παρουσιάζει διυσκολίες αφού δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει ατζέντη (σ.σ. είναι γνωστή η κόντρα του Παναθηναϊού με τον Νίκο Λώτσο), ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ούνικς για έναν ακόμη χρόνο.

Πάντως η ομάδα του «τριφυλλιού» επιθυμεί να κάνει την «συν μία» μεταγραφή που θα της δώσει την ώθηση για την κατάκτηση του τρίτου σερί νταμπλ! Απλά ο χρόνος περνάει και τα περιθώρια ολοένα και στενεύουν...