Παρελθόν ο Ιβάνοβιτς!

ivanovic

Λίγο-πολύ το περιμέναν αρκετοί! Λίγες ώρες μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού! Αναζητείται ήδη ο αντικαταστάτης του! 

Ο Μαυροβούνιος προπονητής δεν ήταν εκείνος που πλήρωσε το μάρμαρο μόνο εξαιτίας της απώλειας του πλεονεκτήματος έδρας μετά την εντός έδρας ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Εδώ και αρκετό καιρό είχε μπει στο «μάτι του κυκλώνα», τόσο για την μη υλοποίηση του ελληνικού πλάνου που είχε θέσει ως στόχο η διοίκηση, κάτι που είχαν υπογραμμίσει τόσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μεσούσης της σεζόν, όσο και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μάνος Παπαδόπουλος μετά τον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα, ασχέτως αν υποστήριξε ότι δεν ήταν μομφή προς τον προπονητή.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε εναλλακτικό πλάνο στο παιχνίδι της ομάδας. Αν και εφόσον τα σουτ έβρισκαν σίδερο και δεν υπήρχε το γρηγορο παιχνίδι στο τρανζίσιον, ο Παναθηναϊκός ήταν καταδικασμένος με ήττα. Αυτό φάνηκε τόσο στην Ευρωλίγκα με 11 ήττες (!) όσο και στην Basket League, έχοντας χάσει και τα δύο παιχνίδια από τον Ολυμπιακό.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον κ. Ντούσκο Ιβάνοβιτς τον οποίο κι ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα. Την ευθύνη των προπονήσεων, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του κ. Ιβάνοβιτς, θα έχει ο κ. Σωτήρης Μανωλόπουλος» ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΑΕ για το «διαζύγιο» με τον Μαυροβούνιο προπονητή.

Φυσικά το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε εκείνον που θα τον διαδεχθεί στον «πράσινο» πάγκο. Θεωρητικά είναι δύσκολο να κλείσει τη χρονιά ως πρώτος προπονητής ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Στις σκέψεις των ανθρώπων της ΚΑΕ υπάρχει ήδη η περσινή -και πετυχημένη- συνταγή με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη! Ακούγεται έντονα και το όνομα του Κώστα Μίσσα, ο οποίος έχει εμπειρία από νεαρούς παίκτες μετά τη θητεία του σε όλα τα κλιμάκια των εθνικων ομάδων, έχοντας κατακτήσει τίτλους με τον Νίκο Παππά και τον Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη, μπορεί να ακούστηκε, αλλά από την «πράσινη» ΚΑΕ διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε επαφή με τον πάλαι ποτέ ομοσπονδιακό τεχνικό, ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκεται και αυτό του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Μόνο που ο Λιθουανός τεχνικός - ο οποίος είναι βοηθός στη Ζαλγκίρις Κάουνας-  θεωρείται απίθανο να αναλάβει άμεσα τον Παναθηναϊκό. Οποιαδήποτε επαφή μαζί του αναμένεται να γίνει μετά το τέλος της σεζόν...