Το Βελιγράδι της πρόκρισης...

Στο Βελιγράδι βρίσκεται ήδη η αποστολή του Παναθηναϊκού, όπου θα διεκδικήσει τη πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας! Μετά την εντός έδρας ήττα από την Αλμπα Βερολίνου πέταξε στα σκουπίδια την πρόωρη είσοδο στην οκτάδα, ωστόσο θα έχει μία ακόμα ευκαιρία απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Το παιχνίδι της «Χάλα Πιονίρ» είναι το σημαντικότερο που έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός μέχρι σήμερα αφού θα εξαρτηθεί η... επιβίωσή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τα πράγματα είναι απλά! Αν κερδίσει στο Βελιγράδι (9.45μ.μ., NS2) στο Βελιγράδι, προκρίνεται.

Αν χάσει θα μείνει εκτός πλέι οφ! Εκτός κι αν τρία τέταρτα νωρίτερα η Μακάμπι καταφέρει να φύγει με το «διπλό» από το Βερολίνο κόντρα στην Αλμπα. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα πάρει το εισιτήριο της επόμενης φάσης ακόμα και με ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα. 

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Έχουν εξαιρετικούς παίκτες όπως οι Μαριάνοβιτς, Ουίλιαμς και Τζένκινς αλλά και αρκετούς ταλαντούχους παίκτες. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη για μας: Αν θέλουμε να παίξουμε στα πλέι οφ πρέπει να πολεμήσουμε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι» ήταν τα λόγια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ενώ από την πλευρά του ο Έι Τζέι Σλότερ τόνισε:

«Αυτό το παιχνίδι είναι τελικός για εμάς. Εάν κερδίσουμε θα περάσουμε στα πλέι οφ, χωρίς να σκεφτόμαστε τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Οπότε έχουμε μια μεγάλη πρόκληση και ένα επιπλέον κίνητρο γι'αυτό το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι μας είναι καλοί και παίξουμε εξαιρετικά ειδικά μπροστά στο κοινό του. Όμως πιστεύουμε στην ομάδα μας και είμαι σίγουρος ότι θα μείνουμε συγκεντρωμένοι και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Το... πρόσωπο της βραδιάς δεν θα είναι άλλο από τον Ντεμάρκους Νέλσον, ο οποίος πέρασε δύο χρόνια της καριέρα του φορώντας τα «ερυθρόλευκα» του Ερυθρού Αστέρα: ««Εκεί πέρασα δύο από τα καλύτερά μου χρόνια στην Ευρώπη. Με σεβάστηκαν τόσο ο σύλλογος όσο και η χώρα. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τη θητεία μου στον Αστέρα. Ωστόσο η δουλειά μου είναι εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου και πρέπει να κερδίσει. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που σκέφτομαι» ήταν τα λόγια του Αμερικανού.

Και συνέχισε: «Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια πολύ καλή ομάδα με πλούσιο ταλέντο. Στο συγκεκριμένο ματς θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους και καμία πίεση σχετικά με το αποτέλεσμα. Για εμάς αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση το να καταφέρουμε να κερδίσουμε εκεί μέσα και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος στη διοργάνωση. Σίγουρα θα είναι το πιο σκληρό περιβάλλον στο οποίο έχουμε αγωνιστεί. Γι' αυτό και θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό τεστ, ώστε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα και να διαπιστώσουμε τις δυνατότητές μας σε ό,τι αφορά τα εκτός έδρας ματς».

όσο για το γεγονός ότι το ματς θα διεξαχθεί στο μικρότερο γήπεδο και όχι στην Μπεομπάνκ Αρένα; «Η Χάλα Πιονίρ είναι μικρότερη από τη Μπεογκράτσκα Αρένα αλλά εκεί ο θόρυβος είναι σαφώς μεγαλύτερος. Με τη φασαρία που κάνουν οι οπαδοί δίνουν ενέργεια στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα και μαζί ένα μεγάλο αβαντάζ. Επαναλαμβάνω πως είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».