«Τα νέα παιδιά μαθαίνουν να ζουν με το άγχος»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγινε ο... πολυνίκης του θεσμού, αφού μετράει εννέα τρόπαια (σ.σ. όσα και ο Ολυμπιακός) έναντι οκτώ του Αλβέρτη, στους 11 τελικούς που έχει πάρει μέρος.

Μετά το τέλος του τελικού δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάκτηση του κυπέλλου ενώ στάθηκε και στην παρουσία των νέων παικτών τους οποίους και θεωρεί μεγαλύτερο κέρδος απ' οτιδήποτε άλλο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Δόξα τω Θεώ η ομάδα που αγωνίζομαι μου έχει δώσει τη δυνατότητα να διεκδικώ τίτλους. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε αρκετούς» δήλωσε αρχικά ο Διαμαντίδης και συνέχισε: «Τα νέα παιδιά μαθαίνουν να ζουν με το άγχος και την πίεση ενός τελικό για να πάρεις ένα τίτλο. Θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό για τα παιδιά και την ομάδα. Άλλωστε φέτος αυτό είναι το πλάνο μας. Να μπουν αυτά τα παιδιά στην ομάδα γιατί τα επόμενα χρόνια αυτοί θα είναι ο κορμός του Παναθηναϊκού».

όσο για το ματς που ακολουθεί με τον Ερυθρό Αστέρα; «Για μας τελειώνει το Κύπελλο. Ξεκινάμε να σκεφτόμαστε αυτό το ματς που είναι δύσκολο. Απέναντι σε μια καλή ομάδα και δύσκολή έδρα. Πρέπει να δουλέψει πολύ και να προετοιμαστούμε. Έχουμε τρεις μέρες μπροστά μας να το κάνουμε και να πάμε εκεί για τη νίκη» για να συνεχίσει: «Δεν είναι μεγάλη υπέρβαση η πρόκριση αν σκεφτείτε το πώς ξεκινήσαμε τη χρονιά με τα προβλήματα που είχαμε και καταφέραμε να είμαστε σε αυτό το σημείο. Απλά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον όμιλο κατά τη γνώμη μου θα είναι υπέρβαση».

Όσο για το αν ήθελε έναν πιο ισχυρό αντίπαλο στον τελικό; «Δεν θεωρώ ότι έχει σημασία αυτό. Κάναμε έναν πολύ δύσκολο δρόμο μέχρι τον τελικό. Παίξαμε με τον ολυμπιακό που είναι καλή ομάδα, είχαμε προβλήματα αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Στη συνέχεια παίξαμε εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ και καταφέραμε να τον κερδίσουμε. Άρα η διαδρομή μας ως τον τελικό δείχνει ότι αξίζαμε να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο».