Τα ρεκόρ του 3D περνούν (και) από τη Μαδρίτη!

Αν κάποιος πλησιάσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον ρωτήσει για τα... αμέτρητα ρεκόρ που έχει σημειώσει (και συνεχίζει να σημειώνει), το πιθανότερο είναι να κουνήσει αδιάφορα το κεφάλι του... Ουδέποτε ασχολήθηκε με τις ατομικές του διακρίσεις και ουδέποτε θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στα δικά του στατιστικά.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι συμπαίκτες του και η ομάδα. Τίποτε άλλο. Παρόλα αυτά, έχει πάρει φόρα και δεν λέει να σταματήσει με τίποτα! Διανύοντας τον 10χρόνο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο 35χρονος γκαρντ ηγείται σε ασίστ (1.058ασ.) και κλεψίματα (398κλεψ.) αλλά στο παιχνίδι της Μαδρίτης (22/1, 21:45, NEPIT plus) αναμένεται να... ξαναγράψει το όνομά του στα ρεκόρ της αγωνιστικής!

Συγκεκριμένα θα περάσει στην 4η θέση με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση (238συμ.), αφήνοντας πίσω του τον πάλαι ποτέ συμπαίκτη του Μάικ Μπατίστ (237συμ.). Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα κόντρα στη Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ θα ισοφαρίσει τον (επίσης άλλοτε συμπαίκτη του) Κώστα Τσαρτσαρή (239συμ.), ενώ θα βρεθεί μόνος του στην 3η θέση της σχετικής λίστας, στο ματς κόντρα στην Αλμπα Βερολίνου εκτός έδρας.

Επιπλέον αν και εφόσον ευστοχήσει σε δύο τρίποντα κόντρα στη Ρεάλ θα «πιάσει» τον καλό του φίλο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην 7η θέση με τα περισσότερα εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75μ. (315τριπ.) και θα... κυνηγάει μετά τον Μάρκους Μπράουν που είναι 6ος με 327 τρίποντα.

Σημειώστε επίσης ότι ο Έι Τζέι Σλότερ μετρά 11 σερί εύστοχες βολές, ενώ έχει πετύχει σουτ τριών πόντων στα τελευταία εφτά παιχνίδια της Euroleague. Και τέλος ότι ο Αντώνης Φώτσης αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2004-05, ενώ ο Εστέμπαν Μπατίστα είχε υπογράψει στη «Βασίλισσα» το 2003-04, αλλά δόθηκε δανεικός στην Ποθουέλο.