Προχωράει κανονικά ο σχεδιασμός...

Οι μέρες περνούν και στον Παναθηναϊκό ετοιμάζουν το... γερό μπάσιμο για την  ενδυνάμωση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Αν και ο Νικ Καλάθης αποτελούσε (και εξακολουθεί να αποτελεί) την πρώτη προτεραιότητα της ομάδας, δεν πρόκειται να αφήσουν το χρόνο να πάει χαμένος.

Μετά το «κλείσιμο» των νεαρών Λούντζη και Παπαγιάννη οι οποίοι θα βρίσκονται στην ομάδα αλλά δεν πρόκειται να πάρουν άμεσα χρόνο συμμετοχής, οι «πράσινοι» αναμένεται να «γεμίσουν» άμεσα και τις θέσεις των ξένων.

Για τις θέσεις των γκαρντ δύσκολα θα «σπάσει» το δίδυμο των Έι Τζέι Σλότερ και Μαρκίζ Χέινς. Ουσιαστικά είναι οι αντί-Κάρι και αντί-Ράιτ αντίστοιχα και δεν έχουν καμία σχέση με την εξέλιξη της υπόθεσης Καλάθη. Ο πρώτος αγωνίστηκε πέρυσι στη Σαλόν Σαονέ με 17,5 πόντους κατά μ.ο. και 42% στα τρίποντα, ενώ ο Χέινς ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ της Σιένα που έφτασε μέχρι και τους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο 27χρονος Αμερικανός μέτρησε φέτος 14,5 πόντους, 4,6 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ έχοντας επίσης 36% έξω από τα 6.75μ.

Από εκεί και πέρα στόχος για τη θέση του σμολ φόργουρντ είναι ο γνώριμος από τη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης Τρέμελ Ντάρντεν (33χρ., 1.96μ.) ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλές βοήθειες, τόσο με το καλό σουτ που διαθέτει όσο και με την εμπειρία του. Βέβαια ακόμα δεν θεωρείται κάτι σίγουρο, αφού εξετάζονται και... καλύτερες περιπτώσεις από αυτήν του απόφοιτου του Νιαγάρα.

Last but not least η θέση του ψηλού. Στον Παναθηναϊκό άρχισαν να καλοβλέπουν την περίπτωση του προσιτού Τρεβόρ Εμπάκουε (25χρ., 2.03μ.), ο οποίος μπορεί να υπέγραψε στην Μπάμπεργκ αλλά υπάρχει όρος που μπορεί να μείνει ελεύθερος μέχρι τις 31/7 προκειμένου να υπογράψει σε ομάδα του ΝΒΑ ή της Ευρωλίγκας. Αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να καταβάλουν 75.000 ευρώ στην ομάδα.