«Ναβάρο η Μπαρτσελόνα; Διαμαντίδη εμείς!»

Μπορεί το παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Μπαρτσελόνα να μην κρίνει κάποια πρόκριση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα... μεγάλο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο όσον αφορά τη συνέχεια του ΤΟΡ-16 και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα. Γι' αυτόν τον λόγο γνωρίζουν στον Παναθηναϊκό πόσο σημαντική είναι η νίκη και μάλιστα με... διαφορά!

Βέβαια ο Αργύρης Πεδουλάκης ενδιαφέρεται μόνο για την... απλή νίκη που θα φέρει την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τους Ισπανούς: ««Κάθε παιχνίδι στο Top16 είναι κρίσιμο για όλες τις ομάδες. Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα είναι δύσκολος, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα με πολλές λύσεις. Είναι ισπανική ομάδα με την... παραδοσιακή έννοια, αλλά έχει ένα συν, καθώς μπορεί να παίξει εξίσου καλά και στο πέντε εναντίον πέντε. Έχει ξεφύγει λοιπόν από το ισπανικό μοντέλο, έχοντας τον ίδιο προπονητή στον πάγκο επί σειρά ετών και συγκεκριμένη φιλοσοφία» δήλωσε ο τεχνικός των «πρασίνων» και συνέχισε:

«Όταν μια ομάδα που προσπαθεί να λειτουργήσει ως ενιαίο σύνολο έχει κάποιους τραυματισμούς, κάποιες απουσίες δημιουργείται ένα πρόβλημα. Από την άλλη μιλάμε για ομάδες που έχουν την εμπειρία και ξέρουν πότε θα αρχίσουν να αναβαίνουν, γιατί είναι πολύς ο χρόνος, πολλοί παίκτες παίζουν και το καλοκαίρι, οπότε είναι σημαντικό να ξέρει πότε η ομάδα σου θα πρέπει να ανέβει. Γίνεται στην Ευρωλίγκα, αλλά γίνεται ακόμη και στο ΝΒΑ».

Μεταξύ άλλων έκανε ειδική αναφορά στον αρχηγό της ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: ««Έχουμε ξαναπεί ότι σε διαφορετικούς αγώνες τα δεδομένα αλλάζουν. Άρα, θα πρέπει να έχεις κάποιες σταθερές που θα λειτουργούν και στις μέρες που δεν θα είσαι καλός στην επίθεση για παράδειγμα. Δεν έχουμε χάσει πολλούς αγώνες με μεγάλες διαφορές αν το έχετε προσέξει» είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης και πρόσθεσε «Ακόμη και σε αγώνες που "στράβωσαν" γυρίσαμε το παιχνίδι μέσα από την άμυνα. Αυτή είναι η δική μας σταθερά. Σε όλη την Ευρώπη οι ηγέτες είναι πολύ λίγοι και θα ήταν χαζό να μην προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας πάνω στον ηγέτη μας. Γι' αυτό πολλές ομάδες δίνουν πολλά χρήματα, αλλά δεν καταφέρνουν και πολλά πράγματα γιατί τους λείπει αυτό το στοιχείο. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Διαμαντίδη. Ίσως να μπορούσαμε να τρέξουμε περισσότερο μετά από κάποιες άμυνες, αλλά και σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε και υπάρχουν παιδιά που μπορούν να ανταπεξέλθουν».

Ηγέτης είναι και ο Ναβάρο για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει: « Είναι ηγέτης της ομάδας αυτής, γι' αυτό όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, όλοι ψάχνουν τον Ναβάρο. Υπάρχει ο καλός παίκτης, ο φέρελπις... Αυτό είναι διαφορετικό. Ηγέτες είναι λίγοι. Είναι ο Ναβάρο, ο Δημήτρης, ο Βασίλης, ο Ροντρίγκεθ...». Όσο για το αν θυμάται την περσινή σειρά αγώνων με την Μπαρτσελόνα;

«Όλοι μας, όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα, προπονητές, παίκτες, όλοι τελειώσαμε αυτή τη σειρά και ήμασταν εντάξει με τον εαυτό μας, ότι κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να κατακτήσουμε την πρόκριση. Στο πέμπτο παιχνίδι ο Δημήτρης (Διαμαντίδης) είχε από το πρώτο ημίχρονο τρία φάουλ και όμως στο δεύτερο μισό βγάλαμε εκπληκτική ενέργεια στο παρκέ. Ήταν ίσως το καλύτερο ημίχρονο που έχουμε κάνει από αυτή την άποψη. Ο αθλητισμός έχει χαρές, λύπες, νίκες, ήττες... Υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές... Το θέμα είναι να φεύγεις από το γήπεδο σίγουρος για τον εαυτό σου»

Φώτσης: «Η άμυνα θα είναι και πάλι η βάση μας»

Από τη πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης εξήγησε πως «η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει έμπρακτα όντας αήττητη αυτή τη στιγμή. Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί. Θα είναι ένα σκληρό τεστ για εμάς και θα πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ αποφασισμένοι, για να έχουμε ελπίδες να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η νίκη».

Και συνέχισε: «Είναι σημαντικό να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα στα εντός έδρας παιχνίδια. Αυτό θα μας δώσει την ώθηση να διεκδικήσουμε νίκες και μακριά από το ΟΑΚΑ. Υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμη μπροστά μας στον όμιλο, αλλά μια νίκη στον αυριανό αγώνα, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, όσο και για την κατάσταση στον όμιλο γενικότερα».

Όσο για το που θα κριθεί το ματς; «Ο ρυθμός παίζει πάντα βασικό ρόλο. Η Μπαρτσελόνα επιδιώκει τον γρήγορο ρυθμό και δεν πρέπει να της αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι της. Πρέπει να επιβάλλουμε εμείς τον δικό μας ρυθμό και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι στο γήπεδό μας. Η άμυνα θα είναι και πάλι η βάση, από αυτή θα ξεκινήσουμε και αυτή θα μας δώσει και το ρυθμό που θέλουμε για ένα καλό παιχνίδι».