Κόλπο με Λουκά!

mavrokefalidis

Κι εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη! Έναν παίκτη που ήθελε διακαώς ο Ολυμπιακός, αλλά κατέληξε να φορά τα πράσινα, καθώς το "τριφύλλι" κινήθηκε αστραπιαία και αποτελεσματικά.

Πρόκειται για μια μεγάλη επικοινωνιακή νίκη του Παναθηναϊκού, άλλωστε κυρίως γι' αυτό το λόγο έγινε η μεταγραφή. Επί πολλές ημέρες ο Ολυμπιακός παζάρευε την επιστροφή στο λιμάνι του Μαυροκεφαλίδη, τον οποίον ο Γιώργος Μπαρτζώκας θεωρούσε ιδανικό συμπλήρωμα του Πρίντεζη στη θέση "4". Αρχικά είχε καταθέσει πρόταση 1 εκ. Ευρώ για δύο χρόνια, την οποία ο παίκτης δεν είχε δει ζεστά, ενώ όταν αργότερα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλαβε τη Φενερμπαχτσέ και έγινε γνωστό πως ο διεθνής φόργουορντ τον ενδιαφέρει, οι "ερυθρολευκοι" ανέβασαν την προσφορά τους στα 1,3 εκ. Ευρώ.

Ούτε τότε όμως ο Μαυροκεφαλίδης είπε το "ναι". Αντίθετα καθυστερούσε την απάντησή του σε μια εμφανή προσπάθεια να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να βρει στην αγορά την καλύτερη προσφορά γι' αυτόν. Τελικώς τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός, θέλοντας προφανώς να πιέσει την κατάσταση και να δρομολογήσει εξελίξεις, διέρρευσε ότι απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον παίκτη.

Η εξέλιξη, ωστόσο, δεν ήταν η επιθυμητή για τους "ερυθρόλευκους". Το ίδιο βράδυ έγινε γνωστό ότι ο Μαυροκεφαλίδης απέρριψε την πρόταση του Ολυμπιακού και πολλοί πίστεψαν ότι επέλεξε να πάει στη Φενερμπαχτσέ, ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον Παναθηναϊκό.

Θέλοντας προφανώς να πετύχει μια νίκη στο επικοινωνιακό πεδίο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κίνησε αστραπιαία τις διαδικασίες. Τηλεφώνησε στον ατζέντη του παίκτη, έκανε μια προσφορά που λέγεται ότι φτάνει το 1,5 εκ. Ευρώ για δύο χρόνια και καθώς ο Μαυροκεφαλίδης προφανώς δεν είχε επίσημη πρόταση στα χέρια του από τη Φενερμπαχτσέ, αποφάσισε να μην περιμένει άλλο. Είπε το "ναι" και για τα επόμενα δύο χρόνια θα φορά τη φανέλα με το "τριφύλλι".