"Μπροστά μας έχουμε τελικό"!

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για τη Βαρκελώνη με διαφορετικές εκτιμήσεις όσον αφορά το ποιος έχει την πίεση στο πέμπτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αλλά με την πεποίθηση ότι την Πέμπτη (22.00-Novasports 2) η ομάδα παίζει τελικό!

Το βασικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει πλήρης στη Βαρκελώνη. Γκιστ και Λάσμε αποδείχθηκε ότι δεν είχαν κάτι σοβαρό και μπήκαν κανονικά στο αεροπλάνο που είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Βασικό είναι επίσης ότι την εβδομάδα που πέρασε είχε την ευκαιρία να φρεσκαριστεί. "Χρησιμοποιήσαμε αυτές τις επτά μέρες που είχαμε για να ξεκουράσουμε το κορμί και το μυαλό μας. Έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για το ματς της Πέμπτης. Μετά την ήττα μέσα στο γήπεδο μας θέλουμε να παίξουμε καλά για να ανακτήσουμε ξανά την χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Όλα είναι θέμα ρυθμού και θα πρέπει να τον κρατήσουμε σε χαμηλό τέμπο, όπως κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια", είπε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Σημαντικό είναι και το ότι εντοπίστηκε το βασικό πρόβλημα της ήττας στο τέταρτο παιχνίδι. Η ζώνη της Μπαρτσελόνα. Τώρα πια ο Παναθηναϊκός ξέρει τι πρέπει να κάνει. "Στα πρώτα τρία παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι, ωστόσο στο τελευταίο ενάμιση ματς μας εγκλώβισαν με την άμυνα ζώνης που έπαιξαν", παρατήρησε ο Ούκιτς.

Κι ο Γιόνας Μασιούλις πρόσθεσε: "Είχαμε χρόνο να δουλέψουμε. Θα δούμε όμως, γιατί η προπόνηση δεν είναι το ίδιο με τον αγώνα. Υπάρχουν λύσεις, οι προπονητές μας τις έδειξαν και τώρα είναι η σειρά μας να τις εφαρμόσουμε στο γήπεδο". Ο Λιθουανός μάλιστα ήταν σαφής λέγοντας πως... "πρέπει να παίξουμε όπως στα δύο πρώτα παιχνίδια. Στο τρίτο ήμασταν έτσι κι έτσι, ενώ στο 4ο ήμασταν τραγικοί. Αν παίξουμε όπως στα δύο πρώτα παιχνίδια μπορούμε να τα καταφέρουμε ξανά".

Εκεί όπου παρατηρήθηκαν διαφορετικές εκτιμήσεις ήταν στο θέμα της πίεσης. Δηλαδή ο Μασιούλις παραδέχθηκε πως αυτός κι οι συμπαίκτες του νιώθουν πιεσμένοι: "Κάθε φορά υπάρχει πίεση γιατί έτσι είναι η δουλειά μας. Και οι δύο ομάδες παίζουν για το Final Four επομένως η πίεση είναι ίδια. Χρειαζόμαστε τη νίκη αλλά δεν μιλάμε για πίεση, καθώς αυτή είναι η δουλειά μας".

Όμως ο Αργύρης Πεδουλάκης υποστήριξε πως το άγχος το έχει η Μπαρτσελόνα: "Αν πριν ξεκινήσει η σειρά λέγαμε πως θα είμαστε στο 2-2, όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Η πίεση είναι στη Μπαρτσελόνα, η οποία έχει το θετικό πως αγωνίζεται στην έδρα της", είπε. Και στην προσπάθειά του να αποφορτίσει ακόμα περισσότερο τους παίκτες του, πρόσθεσε:

"Εμείς είμαστε μια νέα ομάδα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε φάση αναδόμησης, κάτι που στη σημερινή κοινωνία είναι εξαιρετικά δύσκολο. Προσπαθούμε με λιγότερα μέσα, αλλά με τεχνογνωσία, αγάπη και δουλειά για το αυτονόητο. Πρέπει να δουλέψεις για το αυτονόητο". 

Σε τελική ανάλυση πάντως ισχύει αυτό που υπογράμμισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού: "Μπροστά μας έχουμε έναν τελικό". Έναν τελικό πριν από τους δύο μεγάλους τελικούς του φάιναλ φορ...