Πρίφτης: «Η ζώνη είναι περιστασιακή άμυνα, δεν μπορούμε να στηριχτούμε όλη τη χρονιά σε αυτή»

Prifftis

Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στο ματς με την ΤΣΣΚΑ (2/12) και τόνισε πως δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να στηριχθεί όλη τη χρονιά στη ζώνη στην άμυνα του.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή ενόψει του παιχνιδιού στη Μόσχα (2/12), όπου ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει τον Ιωάννη Παπαπέτρου

Για την ΤΣΣΚΑ: «Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, με καλό ρόστερ, πολύ καλά προπονημένη, με σταθερό κορμό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πιάσουμε υψηλά επίπεδα απόδοσης, να φανούμε σε πρώτη φάση ανταγωνιστικοί. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και ενέργεια».

 Για το πλάνο του ματς: «Υπάρχουν "χτυπήματα" που περιμένουμε από παίκτες που έχουν το πλεονέκτημα σε σχέση με κάποια δικά μας match up. Θα πρέπει εκεί να εκτελέσουμε σωστά όσα έχουμε πει και να αποτρέψουμε κάποια πράγματα. Το ριμπάουντ μας απασχολεί, η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή στο επιθετικό ριμπάουντ. Αν έπρεπε να εστιάσω σε δύο θα ήταν αυτά. Προφανώς, το μακρινό σουτ θα παίξει σημαντικό ρόλο και για τις δύο ομάδες και κυρίως για εμάς».

Για την άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού: «Η ζώνη είναι μια περιστασιακή άμυνα, δεν μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτήν για όλη τη χρονιά. Μας βοήθησε σε συγκεκριμένες στιγμές. Λέγεται πως η ζώνη ελέγχει τα ριμπάουντ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Πολλές φορές βρίσκεσαι εκτός θέσης και δεν είναι εύκολο να κάνεις box out. Είναι λίγο ουτοπικό αυτό, δεν είναι ακριβώς έτσι. Είτε man to man, είτε ζώνη, θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια, όλοι στην ομάδα, όχι μόνο οι ψηλοί, για να συνεισφέρουν στο ριμπάουντ»